Bebisbubbla

Man kanske ska ge sig på ett inlägg här. 

Bebis har kommit, på min födelsedag. Alltså den 18/8. Ca fem timmar tog det från att vattnet gick och inte ha några värkar tills att bebis var ute. Snacka om kontrast till Almas förlossning som tog 19 timmar. 
4180g och 53cm kärlek. 
Fick också vara med om allt det mysiga som alla pratar om den här gången få upp barnet på bröstet, Kicken fick klippa navelsträngen. Hann med lite mys innan jag fick åka ner på op. Inget allvarligt men dom skulle sy mig och ville söva mig för att få till det snyggare. 

Mina dagar nu mer innehåller inte så mycket mer än amning amning amning, försöka hålla ordning på Alma är inte det lättaste med en bebis som ska vara nära nära hela tiden. Som tur är har inte Kicken inte börjat jobba än, och sen så har jag ju värdens bästa familj som säkert kommer hjälpa mig till veckan. 
Ja i helgen jobbade Kicken och då var som tur var mina systrar, mest Petra, här och hjälpte mig med Alma. Tuuuusen tack för det! 

Idag kommer BVC hit på hembesök. Hoppas på att lillan har börjat gått upp i vikt. I måndags när vi var på amningsmottagningen/mammot så hade hon gått ner 8% och dom säger att 10% är riskzon. Nått sånt var det iaf. Har hon inte börjat gått upp nu så tyckte hon på mammot att vi skulle ge lite ersättning så hon vart mätt längre, hon trodde att det nu gick mer energi åt lillan att suga än vad hon fick ut av amningen eftersom hon kan ligga och amma hur länge som helst. Håll tummarna! 

Alma är iaf världens stoltare storasyster, försöker hjälpa till hela tiden, ger bebis nappen och gungar babyskyddet, vill bära henne, och så fort bebis skriker så måste nån plocka upp henne nyss. Så fort Alma vaknar så går hon och kollar till bebis i spjälsängen. Mamma hjärtat svämmar över såna gånger. 

En liten uppdate iaf.:) 




RSS 2.0