Onsdag!

Idag säger vi grattis till världens bästa Hugo på hans ettårsdag! GRATTIS GRATTIS! Får se om vi hinner komma idag eller om det blir imorgon.:)

Idag ska vi även hjälpa syster Petra att flytta till Brunflo. Hon slutar klockan 17 och då tänkte vi att vi skulle vara där med alla grejorna. Spännande att flytta till en egen lya. Skrev och frågade henne imorse om hon hade sovit mycket. Men det hade hon inte, konstigt.;) Anita, Kicken och David ska oxå hjälpa till idag.

Igår var jag in på ultraljud. Dom hittade grus i gallan och gångarna. Det lät futtigt tyckte jag men läkaren sa att det oftast gör ondare då det rör sig mer än stenar. Hon skulle iaf skicka svaren till läkaren som tog hand om mig på akuten så får hon ta ett beslut av hur det blir angående OP eller inte. Skönt att jag hade rätt iaf så dom inte tror man är hypoikondriker.
Får se hur länge det tar innan hon hör av sig bara.

Idag har även pappa varit nykter i 21 månader. Du är så duktigt! Jag älskar dig!

Nu ska jag ta mig en promenad innan flytten börjar.


Måndag

Fick ett brev på posten idag, remissen till ultraljudet av min galla. Till Saken hör att det var idag klockan elva. Posten kom kvart över elva och då var den tidig idag. Hade slängt mig i bilen iaf om det inte var för att man skulle vaa fastande i fem timmar innan och jag hade precis svalt ner frukosten när kicken kom in med posten. Ringde till röntgen men då har dom telefontid mellan ett och tre. Men jag fick tag på en receptionist så jag kunde tala om hur det låg till. Hon kopplade mig vidare. Sitter nu och väntar på ett samtal från röntgen så jag får veta om jag får komma in idag iaf eller nån annan dag. Hon sa att jag skulle låta bli att äta ifall jag får komma in idag. Och här sitter jag nu och är hungrig, men det är bara för att jag vet att jag inte får äta.

Fick sovmorgon av lillan idag oxå. La henne vid tio och hon sov till halv tio. Helt okey för min del. Vaknade till och med före henne.:)
Apropå lillan så var vi ju och åt på eastern i lördags, det var så jävla varmt där inne så man visste hu knappt vart man skulle ta vägen som vuxen, lillan hon skrek och skrek och skrek, hon blev ju inte mindre varm av det, kineserna skulle ta henne hela tiden för att hjälpa mig eftersom jag hade hämtat mat, men det hade ju inte hjälpt iaf. Gick in på toan och svalkade av henne med en tvättlapp med lite kallare vatten. Då vart hon lugn till slut. Stackars liten, tänk att bli så varm och inte veta vad som händer eller vad man ska göra för att det ska sluta. Hon vart iaf nöjd och låg bredvid mig på soffan tills efterrätten kom, då vart hon hungrig. Varför ska folk glo så inåthelvete när ett barn skriker? Dom glor precis som att man håller på att slå ihjäl ungen. Det stör mig, därför fick hon skrika lite extra! Men bara i en minut extra för jag lider ju med Alma när hon inte mår bra.

Igår var vi till Simone och Mattias igår, Mattias tog kort på oss. Har fått sett tre stycken som han har lagt ut på sin hemsida och dom vart jätte bra, jag hoppas resten blir lika bra.:) Men det tror jag.

Nu ska jag ut och gå en sväng med Petra så jag får nått annat att tänka på än att äta.


Lördag

Idag grattar vi världens bästa mamma på hennes 47års dag! Hurra hurra hurra!
Passande att det är unnar lördag så man fick äta lite kakor oxå!:)
Var på auktion innan vi gick till mamma men vi hittade ingenting av intresse. Eller jo, vi köpte en spis för 100kr. Vi köpte en ny när vi gjorde om köket nere, men den funkar inte som den ska, så jag hoppas den här funkar bättre. Men jag gillar att bara sitta där och lyssna och se vad folk bjuder för en massa skit. En del grejor går ju för huuur mycket som helst och ser inte mycket ut för världen. Men det är deras problem.

Ikväll var det meningen att jag Simone Anita och Petra skulle på eastern och äta. Men Simone fick förhinder. Så vi övertalade mamma och pappa att följa med så vi får Svulla lite ändå.:) Simone får hänka efter löning. Eastern blir man ju inte less på.:)


Fredag

Igår vart typ som onsdagen skulle ha varit. Först massage klockan tolv, sen direkt efter det lite information om vad barn behöver för att må bra. Sen när vi åkte därifrån var både jag och Kicken jätte hungriga så vi beställde mat på bylla. Jag köpte en sallad. *klapp på axeln* Kicken en pizza. Jag smakade inte ens en bit, vilket jag tycker jag ska få en väldig eloge för.
På kvällen åkte jag och Alma iaf till Brunflo igen och hälsadade på Anita, Magnus och Elsa en sväng innan jag, Anita, Elsa och Alma gick bort till Simone, Ian och Mattias för lite surr och kaffe.
Mattias ska ta kort på oss på söndag, bl.a. Till tidningen och sen så vi kan ha några fina kort här hemma.:)

Idag händer det inte så mycket. Men jag kännes rastlösheten krypa sig på. På tisdag ska jag in till stan, måste köpa depends nya tillfälliga kollektion. Som tydligen bara finns på cubus, bara att passa på. Mina nagellacks tokiga systrar följer givetvis oxå med och det skulle även Simone göra.

Skatteverket ringde och väckte mig imorse. Vi tänkte låta Alma heta Qvist med Q från början istället för att hon ska få hålla på och tjorva som jag och resten av mon familj har fått gjort. Så vi kryssade i rutan för ett annat efternamn och skrev Qvist. Idag ringde dom och det gick inte att hon hette nått annat än mig. Varför har dom då en sån ruta? Kicken vart förbannad och ringde upp och frågade. Den rutan är för utlänningarna, ifall dom inte har ett svenskt efternamn så ska dom kryssa i den rutan. Va fan! Så nu när Kicken ändå hade dom på tråden så beställde han ändrings pappren. Så nu ska jag äntligen ändra den där jävla bokstaven. 1800:- kostar det för övrigt, för en bokstav! Men då slipper vi tjorva sen.

Alma vart Förövrigt två månader igår, vart tar tiden vägen? Det går fort!

Imorgon fyller mamma år. Passade på unnar lördag och allt. Innan jag ska dit och svulla ska jag gå med Anita och Magnus på gåvoaktionen här på bygdegården. Man kanske hittar sig nått fynd.:)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och hitta på nått sen.


Onsdag

Min fullspäckade onsdag försvann. Kickan som jag skulle möta upp i stan låg hemma i migrän och massagen vart flyttad till imorgon. Så det var ett BVC besök och en fika på kupan idag igen. Alma har nu passerat fem kilos strecket med ca 300g. Och är 57,5cm lång. Stora tjejen! Nästa besök blir när hon är tre månader för vaccination.


Ska iväg på ljusparty hos mamma om ett tag. Inte för att jag ska köpa nått men det är alltid trevligt att träffa lite folk. Simone dissade mig idag igen för Mattias, förstår inte varför!?;) Kan man bli less på mig?:P
Skämt å sido. :)


Tisdag

Åkte till Brunflo för att aktivera mig lite. Åkte på Petras jobb, och där stod Anita. Vi kom fram till att vi ska åka in till stan på kupan och dricka kaffe. Alltid finns det nått att göra.:) Linda och Lennox följde oxå med.:)

Imorgon väntar ett besök på BVC, läkaren ska komma och klämma och känna på Alma. Sen ska vi till stan och hämta en grej jag köpt och sen blir det nog fika på kupan innan det är dax för bebismassage. En fullspäckad dag väntar alltså imorgon. Men då kommer den gå fort.:)

Hade väl inte så mycket på hjärtat men det blir ett jävla gnäll på mina systrar om jag inte skriver på ett tag.


Resultat

Resultatet av dagens akuten besök; Som förövrigt bara tog en timme, är att jag ska få en tid för ultraljud och visar det att jag har gallsten, som doktorn sa att den högst troligt kommer göra, så blir det operation. Det tackar jag för! Skulle inte få vänta i tre månader på tiden heller. Förengångs skull så är dom snabba, nu har jag inte fått tiden för UL än men jag tror den kommer dimpa ner i brevlådan inom en snar framtid. Tackar även Anita för skjutsen och sällskapet idag, det uppskattas mycket!:)

Idag grattar vi även allas våran Linda som fyller år. Ska bege mig dit för lite fika om ett tag.:) Det är det bästa med att folk fyller år.
Apropå fika så ska jag sluta fika så mycket. Jag ska börja tänka lite mer på vad jag äter på veckorna och svulla desto mer på lördagarna.:)


Uppe med tuppen!

Känns så där att behövt kliva upp till en ställd klockan. Ska vara inne på akuten klockan nio så man måste ju åka typ kvart över åtta. Anita är så snäll och skjutsar in mig och är med mig där inne. Ja Elsan är ju självklart med hon oxå.:)
Lite frukost är välbehövligt innan vi ska åka. Sen ska jag plocka ihop lite små pengar så man kanske kan köpa lite kaffe och nånting att äta om det är nödvändigt. Man vet ju aldrig hur länge man får vänta även fast man har en bokad tid.
Nu ett sista ryck innan Avfärd!


Söndag

Idag är en slapp söndag då jag inte kunde sova länge än till halv tio trotts att jag kom hem halv fyra inatt. Men vad gör väl det när man får ligga och mysa med Alma i en timme innan rastlösheten kryper sig på mig.:)
Det blev frukost framför en film idag. Alltid lika mysigt och det börjar bli en vana på söndagar. Men det gör inte mig nånting.

Hade en jätte trevlig kväll igår, men det vart inte så mycket pysslande, mer sur och dans.:) Vi åkte in en sväng till stan oxå. Anita fick för sig att vi skulle in på the rock och ta oss en öl, sagt och gjort. :)
Hade som sagt huuur trevligt som helst och kommer inte ihåg när jag var uppe så länge som till halv fyra sist.

Imorgon ska jag in på sjukhuset igen. Ska vara där klockan 9. Får inte köra in ifall jag blir inlagd eller får nån medicin jag inte får köra på. Så ska försöka övertala Anita till att följa med så jag får sällskap oxå. Ska packa mig en liten väska bara i fall att jag blir inlagd. Hoppas inte på det. Men jag hoppas dom gör nått så jag slipper dom där anfallen för dom är inte roliga. Nästan värre än att föda barn. Men bara nästan. Ska iaf mysa mycket med Alma, Kicken och Arnold idag. :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50a8e110ddf2b31d650067ae.jpg" class="image">


Hemma.

Nu är jag hemma igen. Ska komma tillbaka på måndag för vidare provtagning och eventuellt ett ultraljud då. Blir jag missfärgad i huden, ögonen eller urinen ska jag komma tillbaka. Lika så om jag får feber eller om smärtan inte går bort av medicinen jag har fått utskriven. På måndag fick jag inte köra in själv eller då läkaren sa att det finns risk för att jag blir inlagd.
Det sämsta med medicinen är att det är suppar men så länge det hjälper är jag nöjd, och det är nog kicken oxå. Inte så kul att ha en flickvän som inte kan ligga, sitta eller stå still. Och springa på toa och kräkas för hon har så ont. Nej nu hoppas jag verkligen att dom hjälper mig på måndag så jag slipper detta lidande.
Nu är det fredagsmys i soffan med hela familjen.


Akutbesök... Igen

Sitter på akuten. Efter att ha haft ont i magen sen igår på förmiddagen, med mer eller mindre ont i omgångar, gav jag upp vid ett. Sket i att gå via HC dom dom inte brukar vara till sån stor hjälp ändå. Nu har jag iaf pratat med en läkare och hon befarar samma sak som jag, att det är någonting med gallan. Hon tyckte gallblåsan kändes svullen och vi ska göra ett ultraljud och se om det finns gallstenar. I värsta fall blir jag kvar här över helgen. Och i bästa får jag åka hem med smärtstillande och får en uppföljning till veckan. Jag hoppas iaf att jag får åka hem. Tråkigt att ligga på sjukhus och så sjuk känner jag mig ju inte.

Imorgon ska vi ju pyssla och mysa hos Anita. Och det vill jag ju gärna vara med på.
Den som lever får se hur detta går.


Onsdag

Får klagomål på att jag är dålig på att uppdatera här, tycker inte jag har så mycket att uppdatera och då blir det så.

Idag var det meningen att vi skulle på öppnaförskolan igen, men det gick i stöpet då Anita inte hade någon lust och Simone hade sovit dåligt och nyss klivit upp klockan tolv.(!) Jag och Anita var iaf ute och gick idag, tre kilometer gick vi. Kändes jävligt skönt att vara ute och gå en bit, det är första gången jag går så "långt" på huuur länge som helst. Har ju inte kunnat gått så långt utan att få ont i puppan. Och absolut inte så fort som vi gick idag. Anita tyckte säkert inte vi gick fort, men hon klagade iaf inte. :)
Nu ska jag försöka ut och gå iaf tre ggr i veckan. Så kanske man slipper dom sista graviditetskilona. Går jag ner mer är det bara ett plus.:)

Just nu är svärmor här och hälsar på och myser med Alma. Vi har bjudit henne på lite mat oxå. Senare skulle Linda komma förbi och låna fogbältet och se om det hjälper henne. Det är ju inte kul att ha ont i onödan om man inte måste.

På lördag ska jag pyssla med mina systar och Simone. Och kanske några fler flickor. För det ska vara en girls evening. Kicken ska ta hand om Alma så jag får vara lite för mig själv.
Vet att det finns folk som tycker det är fel att man lämnar bort barnen tidigt, men hon ska ju faktist vara med sin pappa, och det är viktigt att man tar hand om sig själv oxå. Och jag kan ju ändå inte amma som jag vill så. Och det är ju viktigt att Kicken får vara med Alma utan mig oxå.

Nu ska jag ta och framkalla lite bilder på Alma så jag kan scrappa lite.:)

Lördag

Har jobbat för första gången på fyra månader idag. Det var ju meningen att det skulle vara imorgon egentligen men jag behövdes bättre idag, så det tog jag. Då får jag vara hemma hela dagen imorgon på farsdag och fira Kicken.:) Jobbade sju-tio och ska sen tillbaka till fem och jobba till tio. Känns inte så dumt att ha en delad ändå, hatade dom innan jag gick på mammaledigt men nu känns det helt okey.

Vi ska strax gå iväg på aktionen en sväng. Sen ska vi förbi Jp och Linnea om dom är hemma.

Igår var vi hos Anita och Magnus. Vi kom på att vi skulle försöka oss på att göra hand och fotavtryck själva. Simone, Ian och Mattias kom oxå förbi. Det gick inte så bra som vi hade hoppats men vi lärde oss hela tiden så vi ska pröva igen nån annan dag.

Nu ska jag äta frukost för andra gången.:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_509e21eae087c3773fd4641b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_509e222a9606ee060f31d0b7.jpg" class="image">


Torsdag

Idag ska vi på massage. Tur vi inte vart sjuk idag igen. Känns som jag se varit det mest varje gång.

Igår var vi på öppna förskolan och gjorde hand och fotavtryck. Ska göra flera för det vart så jävla bra och det kommer bli en perfekt julklapp till Almas mor och far föräldrar. Kanske till någon fler om det är nån som vill ha. :)

På söndag ska jag jobba. Tänkte att eftersom jag inte ammar heltid så kan jag jobba i några timmar på helgerna och dryga ut föräldrapenningen lite. Kicken är ju ändå hemma och vill ta hand om Alma.:) Och även om han får ett jobb så jobbar han inte på helgerna. Kan vara bra att ha lite extra pengar om det eventuellt skulle bli nått dop eller att bara stoppa det i semesterkassan direkt.

Sitter på bastuvägen nu och dricker en kopp kaffe innan vi ska bege oss till Brunflo. Sen ska vi kanske till stan. Jag ska köpa mig en skötväska. Nu är jag less på den vi har. Vill ha en med dragkedja.

Nog surrat för min del den här gången.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_509b958fddf2b31a390010e2.jpg" class="image">


Tisdag.

Var på BVC igår. Och nu väger strumpan närmar fem kilo och är femtiosex centimeterlång. Stora tjejen!
Inte konstigt att storlek femtio börjar bli för litet.

Idag kom Linda förbi. Jag fick äntligen anledning att leka med min bilbana jag köpte på loppisen i Bräcke. Tror dock att jag tyckte det var roligare än Lennox.:) Sen begav vi oss till staden med Anita och Elsa. Anita handlade och sen begav vi oss på kupan och fikade. En hel dag med trevligt sällskap.:) Tyvärr fick jag lov att avvika då min mage började göra ont.
Som tur var gick det över på vägen hem.

Ikväll blir det twilght med Petra och kicken. Blir aldrig less på dom filmerna. Anita skulle komma förbi oxå så skulle vi ut och gå. Vet inte om hon stannar och tittar på filmen, men det visar sig.:)

Imorgon blir det ett besök på öppna förskolan, vi ska göra hand och fot av tryck i gips. Det är sånt som är kul att ha sen.:) Efter det väntas det besök av Annichen och Samuel. Kan inte klaga på att man inte har nått att göra sen man fick barn iaf.;)

Nu blir det lite mys med familjen innan mostrarna dundrar in.


Fredag

Måste ännu en gång säga vilken underbar pojkvän jag har, och vilken underbart bra pappa Alma har. Igår låg jag helt lamslagen i soffan hela dagen pga av feber och huvudvärk. Kunde inte öppna ögonen för då var det som att nån stack mig med en kniv i huvudet. Kicken tog hand om Alma hela dagen och natten. Jag vet att det inte är alla pappor som gör det för dom tycker det är mammans ansvar, men här delar vi iallafall på det ansvaret och det tycker jag är förjävla bra! Måste oxå ännu en gång förundras över alla ensamstående mammor som inte har någon hjälp alls. Dom gör det förjävla bra, tror inte jag skulle klara det här alldeles själv. Det är tufft att vara mamma, samtidigt som det är hur underbart som helst. Skulle inte vilja byta bort det.
En sak till jag är förundrad över är kroppen. Hur den ställer in sig på olika saker. Igår när jag inte orkade någonting, så behövde jag inte amma nånting på hela dagen. Jag ammande sista gången sex på morgonen, och kände inga mjölkknölar eller ömmande i brösten förrän i morse klockan sex. Dom läckte inte ens på hela dagen igår. Det är precis som att kroppen vet att man inte orkar. Ännu en gång tackar jag Gud för ersättningen!

Säger idag oxå grattis till Simone på hennes dag! Hoppas hon klarar sig utan mig idag.;)

Mår iaf bättre idag, känns inte som att nån försöker mörda mig så fort jag tittar. Men det blir ändå till att hålla sig hemma är inte helt hundra än. Förhoppningsvis så mår jag toppen imorgon. Jag hoppas inte Alma får den här förkylningen eller vad det nu är som spökar. Tycker för övrigt att det räcker med sjukdomar för mig med ett tag framöver.

Nog gnällt. En nap i soffan väntar!


RSS 2.0