Tisdag.

Händer inte så mycket här. Almas period med att vakna och vara hungrig på nätterna verkar vara över. Eller hon har iaf sovit två hela nätter i rad. Jag hoppas men bara för att jag skrev om det så kommer hon säkert inte sova inatt.

Imorgon ska jag till frissan. Har hittat en frilla jag tror kommer bli bra. Och lugg ska jag klippa oxå. På torsdag morgon åker vi ner på IKEA. Längtar lite faktiskt.

Idag ska jag åka till Brunflo och hämta mitt paket från panduro. Varför är det alltid så kul att få paket? Det spelar ingen roll att man vet exakt vad det är. Jag har alltid samma pirriga känsla nät jag får paket och öppnar det. Ännu roligare är det när folk skickar paket och man inte har en aning om vad det är. Då är det extra spännande.:) Så nu vet ni det.;)


Torsdag

Ingen biverkning på vaccinet den här gången heller. Skönt säger jag bara! Alma har nu passerat sju kilos strecket med 380g och var nu 62,5 lång. Även fast hon bara har växt en alv centimeter så får vi mer och mer över gå till 68 på hennes kläder. Vi testade en pyjamas som hon fick av sin farfar och den passade perfekt. Så vi testade en one peace som hon fick av sin farbror i "gröt" och den passade oxå perfekt. Ja så det är väl dax att rensa garderoben igen. Det betyder att hon har växt ur tre storlekar på fem månader. Helt sjukt vad fort det går!

Har börjat målat inne på Almas rum nu oxå. Fick en idé så ska se om det blir bra på plats annars får jag måla mer.:)
Vi funderar på om hon ska få flytta in till sitt rum snart. För hon sover ju mest hela nätterna och det är lite trångt med spjälsängen inne på vårat rum. Och hennes rum ligger ju ändå vägg i vägg. Behöver inte ens gå en meter från våran säng till hennes. Okey kanske två men längre är det inte. Men man ska våga "släppa" taget oxå. Det är ju en hiss trygghet att bara behöva sätta sig upp och titta till henne, men man vänjer sig nog med det oxå.:)

Nu tänker jag ta en powernap!

https://cdn2.cdnme.se/382116/6-3/pic_512613ed9606ee1e34acd4d7.jpg" class="image">


Tisdag.

Här i hushållet har vi sjukstuga. Både jag och Alma har varit sjuka. Just nu är det bara jag. Det är tur jag har världens bästa pojkvän/sambo och pappa till mitt barn som tar hand om mig, Alma och Arnold. Igår var jag ändå ute på stan en sväng. Men det var jobbigt. Så idag stannar vi hemma hela familjen för att förhoppningsvis bli frisk tills imorgon då Alma ska få sin 5 månaders spruta på BVC. Hoppas vi slipper feber och otyg även efter denna vaccination. Efter BVC blir det kanske en sväng på öppna förskolan oxå.

Alma fick paket både igår och idag. Igår fick hon kläder av världens bästa gudmor och idag fick hon kläder av världens bästa farfar och "farmor". Vi har dom bästa runt om oss som tänker på våran lilla bebis. Ja hon är ju inte då liten längre. Fem månader blir hon på fredag och hennes kläder i 62 börjar bli för små så det är väl dax att börja använda 68 nu. 68 är det vi har haft minst kläder i till Alma. Men det kompletterade farfar bra med paketet idag. Senare ikväll om jag orkar ska jag ta tag i Almas garderob igen och kolla vad det är vi behöver handla. Det är ändå skönt att man inte behöver handla så mycket nytt och att det finns mycket fint begagnat att köpa. I sommar när vi ska på Ullared så kan man handla ännu mer. :)

Den 27:de ska jag till frissan och eventuellt äntligen tatuera in Almas fot namn och födelsedatum. Men det är inte bestämt än men eventuellt.:)

Så mycket mer har jag väl inte att skriva just nu. Dax att snyta sig igen.


Torsdag

Glad alla hjärtans dag läsare!

Jag ligger fortfarande i sängen, jag och Arnold har morgonmys. Kicken tog med sig Alma ner och började med frukosten. Alma har för övrigt startat krig mot sin pappa. Igår tog han oxå henne så jag fick sovmorgon då hon hade en ganska bökig natt och vaknade hela tiden. Han la henne på täcket vi har där nere så hon skulle få lufta sig, går och gör någonting och när han kommer tillbaka har hon skitit ner hela täcket + att det har runnit ner på golvet. Idag så hann han knappt lägga ner henne på handduken innan hon hade skitit. Och det roligaste är att Kicken har så svårt med bajset, han brukar byta på henne och så men slipper han så gör han det inte.

Vi får fira våran Alla hjärtans dag på familjecentralen där vi ska ha föräldragrupp. Tur jag gillar dom jag går med så jag slipper lida när man ska på grupperna.

Igår var vi på öppna förskolan, det har ju varit ganska dött där dom sista gångerna men igår då var det många bebisar där, tror vi fick till tolv eller tretton stycket. Kändes ju som huuur många som helst jämfört med fyra fem stycken. Men det var trevligt träffa några nya mammor och pappor som jag inte träffat förut.

Tror jag ska trycka in en promenad innan vi ska på familjecentralen. Om det inte är för kallt vill säga.
Nu ropar Kicken att frukosten är klar så det är väl bäst att gå ner då.:)

Älskar den här bilden, hon var helt inne i tv:n och såg lite borta ut. Men blå höll i nappen.


Tisdag

Ännu en gång agerar jag chaufför åt min kära far. Idag för blodtryck och provtagning. Har väl ändå lite att skjutsa han med tanke på hur mycket mamma och pappa har skjutsat mig genom tiderna.:)

Äntligen börjar det gå framåt med körkortet åt kicken oxå. Idag fick han tillbaka körkortstillståndet. Så nu är det bara att vänta ut tiden till uppkörning och uppskrivning, det har han redan bokat. Så jag håller tummen att allt går bra för honom då. Fan vad han ska få skjutsa mig då.;)

Om typ två veckor börjar jag jobba igen oxå. Ska bli skönt på ett sätt men samtidigt så är det lite gruvensamt. Känns som jag kommer missa så mycket med Alma. Men hon kommer ha det så bra hemma med sin pappa så.
Men en sak jag tänkt på är, varför höjer folk på ögonbrynen för att det är mamman som ska börja jobba tidigt för? Barnen kan ha det minst lika bra hemma med sina föder. Och personligen så tror jag bara det är bra att pappan är hemma tidigt med barnen så dom inte bara får det där bandet till mamman. Nu kanske Alma känner att hon kan gå till både pappa och mamma om hon gör illa sig och inte bara till mig. Tror det kommer bli skit bra. Och ett plus till är att det blir med pengar i kassan.:)

I slutet på den här månaden så åker vi även ner till IKEA och shoppar loss med Camilla Petra och Chatrine.:) Ser fram emot det faktiskt. Tycker lite synd om Kicken som ska åka med oss. Snacka om tuppen i hönshuset.;) Men han får stå ut.:)


Lördag

Det är verkligen inte stor aktivitet på den här bloggen just nu. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det. Men man kan inte ligga på topp jämt.

Idag ska vi iväg på dop. Lilla Elsa ska döpas. Kortet är gjort och presenten inslagen. Ska agera lite taxi innan, skjutsa Mamma David och Anneli till kyrkan, hämta Simone Mattias Ian och Petra i Brunflo och köra dom till kyrkan. Ja sen samma procedur hem, fast då ska vi och Mamma åka till stan innan vi åker hem. Skulle köpa nån stickpropp tror jag det var.

Igår var jag och Kicken ut och åt. Vi fick ju 1000kr av Kickens pappa i julklapp som vi skulle göra någonting själva för så vi bestämde redan då att vi skulle ut och äta men det har dom inte blivit av. Men igår va då dagen äntligen här. Alma och Arnold fick vara hos Camilla och Jocke medans då Camilla även agerade våran chaufför så jag oxå fick ta mig ett glas vin. Mamma och pappa skulle egentligen ha varit barnvakt men dom har ju åkt på influensan så jag ville inte lämna Alma där. Klockan tio ringde för att åka hem. Längre klarade vi oss inte utan våra små liv. Men det var skönt att bara få vara vi två och inte behöva tänka på någon annan. Man får inte glömma det bara för att man får barn, det tror jag det är många som gör.

Nej nu ska jag ta och börja klä på Alma och fara.


Tisdag.

Har mestadels varit hemma idag. Inte gjort så mycket. Men klockan två packade jag in lilla familjen + min far i bilen och for till staden. Pappa skulle på psyket och prata med en sjuksköterska och medans så fördrev jag och Kicken tiden med att fara och panta lite. På vägen hem stannade vi hos Anita och Magnus och drack lite kaffe. Kaffe är viktigt! Minst två koppar/dag! Och det är precis vad det har blivit idag. Men två koppar är även för lite. Är van att typ bälja i mig kaffe. Kopp efter kopp efter kopp efter kopp osv osv. Så eftersom det "bara" har blivit två koppar idag så är jag skit trött även fast jag fick sova hela natten och sovmorgon av lillan, med avbrott av en matpaus vid sju.
Måste även få säga hur bra jag har det, varje morgon får jag frukosten serverad antingen framför tv:n eller vid köksbordet, brukar tillochmed få bestämma det. Hur skulle jag klara mig utan Kicken som gör frukost åt mig? Ja han håller även reda på mig då jag har (vad jag uppfunnit) eftersläntande ammningshjärna, Och knappt kommer ihåg vad jag åt till frukost imorse. Men han har dåliga sidor oxå, men dom tar vi inte upp här.;)

Berättade i förra inlägget att lillan fått prova lite puré. Det har hon fått idag med, men nu verkar hon älska det. Typ ingenting for ur munnen och hon vart jätte grinig när hon inte fick nå mer. Vi vågar ju inte ge henne för mycket. Varför får man inte ge dom mycket i början för? (Ammningshjärnan sätter in)
Än så länge är det vara päronpuré hon har fått smaka så vi får väl se om hon gillar resten av puréerna jag har köpt åt henne.

Imorgon ska jag och mina systrar åka in till staden. Anita ska försöka hitta nått till dopet på lördag då lilla Elsa ska döpas.
Jag har köpt doppresent och gjort ett dopkort. Yes jag är inte ute i sista minuten! Hoppas på en trevlig dag iaf. Men det brukar det oftast bli när vi systrar umgås.:)

Nu tänker jag gå och lägga mig och sluta babbla. Känns som hela det här inlägget egentligen inte handlade om någonting men ändå så mycket på en gång! Hörs!


Söndag

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Men dagarna går så fort och man har fullt upp, även fast det känns som man inte gör någonting.

Lillan har nu fått sin första tand. Men bajsningen fortsätter. Det kanske kommer nån fler då.:)
Hon har även upptäckt att hon har en röst så hon använder den väl, skriker väldigt gällt och "fejk" hostar. Hon lär ju inte veta att hon gör det men det är så sött när hon håller på.:) Det går fortare och fortare för henne när hon ska greppa saker. Så nu får man vara snabb att flytta saker. Hon har oxå fått börja smaka mat, det åker ut och in hela tiden och jag tror det mesta åker ut, men hon får iaf känna smakerna.:)

Den första mars börjar jag jobba på riktigt igen. Fast på 80% alldeles lagom. Många korta turer så jag ändå har tid för Alma.:)
Är väl både och att börja jobba oxå. Men man blir ju inte direkt rik av att gå hemma båda två. Och med 80% jobb så får vi iaf några tusen lappar mer, sen när Kicken får ett jobb så är jag hemma igen.:)

Idag ska vi åka och bada, var dit igår oxå för Magnus sa att dom stängde 21. Men dom stängde 18 och vi var där halv sex. Så var som ingen mening att hoppa i plurret. Så vi gör ett nytt försök idag igen.


RSS 2.0