Semester

Första riktiga semesterdagen är här. Och vill ni veta nått sjukt? Bara att jag vet att jag ska vara ledig så länge gör att det kryper i kroppen på mig. Rastlös som bara satan känner jag mig. Det kanske går över, måste i vilket fall som helst lära mig att ta det lite lungt. Kroppen är inte vad den en gång har varit. Helt sjukt vad anfådd jag har blivit. känns som jag har sprungit en hel fotbollsmatch när jag går upp för trappan. Och ta sig ur sängen bara det är ju ett halvt maraton, om man ska lyssna på mina andningar iaf. Men annars så mår jag fortfarande toppen.:)
 
Idag så har jag inte planerat ett skit. Så jag tänkte ta tag i hobbyrummet och packa upp lite saker och ställa dom till rätta. Inte för att jag var så jätte sugen på det då det är väldigt fint väder ute. Men det måste ju göras. 14.50 ska vi vara inne i staden då kicken ska till tandläkaren och kolla upp sina tänder efter helgens bravader. Han ramlade ju ner för en trapp och slog i tänderna, han kan knappt tugga med framtänderna, stackarn. Så bättre att kolla upp det än att låta det vara och tänderna ramlar ut.
 
På fredag åker vi på semester. Jag Kicken Anita och Magnus. Efter att jag har varit hos barnmorskan på fastekontroll.  Vi åker först ner till Mormor och sover där i två nätter sen vidare till Ullared sover där i två nätter och sen hem till Mormor igen och sover där några nätter. Måste vara hemma innan den 7:de då det är den årliga brännbollen på bastuvägen. Det går inte att missa. I år får jag springa och hålla i både tuttar och mage men det ska nog gå det oxå.:)
 
Nej nu ska jag ta tag i hobbyrummet kanske.:)

Midsommar

Sista dagen på midsommar helgen nu.
Min helg har mest bestått av bingo. Och inte ett korvöre rikare vart jag.
Varför fortsätter man? Jo för man tror att nångång är det väl ändå min tur.
Dom sista gångerna jag har spelat har jag knappt ens varit i närheten av att vinna, då är det inte roligt alls att spela heller.
 
Ja och semester har jag ju nu oxå. Så nu är jag ledig tills bebisen ankommer. Skönt på sitt sätt men samtidigt gruvensamt. Svårt att förklara. Man har inte riktigt fattat att snart kommer det komma en bebis. Jag vet att den finns där inne i magen på mig. Men jag kan inte fatta att den ska ut och vara ett levande väsen. Låter jag konstig?
Ja då får jag vara det, men det är precis så jag känner. Det känns overkligt på nått vis. Det känns konsigt attt köpa alla dessa bebisgrejor och tänka att dom är till våran bebis. Därav har jag inte köpt några bebiskläder än. Det känns för overkligt på nått vis. Men jag tror ju att den känslan kommer ändras snart. Kanske känner alla blivande mammor samma sak eller många iaf, men det pratas inte om det så mycket. Det är ju lite konstigt måste jag ju erkänna själv. Ähh nog surrat om det.

Jag och Kicken ska åka en sväng in till staden och köpa godis till Arnold. Lite grisöron och liknande.:)
Sen ska jag bara njuta av det sköna vädret.:)

Blogg.se appen

Funkar fortfarande inte. Men det kanske är en förklaringa att dom håller på att göra om här på datan. Men jag tycker oxå att dom kan be om ursäkt och säga att problem kan uppstå. Vilket dom inte gör, utan när man kollar på appstore så ståt det bara att man ska ladda ner appen igen för att en uppdatering inte alltid hjälper. MEN hur många gånger ska man behöva göra om den processen? Har gjort det 3-4ggr och jag tycker det borde räcka med en om det inte bara räcker med en uppdatering. Nog klagat om det, dom får nog till det tillslut, men det är så jävla tråkigt. Alla bloggar mindre (även jag) nu när det inte bara är att ta till moblien när man har nån minut över, utan man måste till en dator.

Har bara morgondagen kvar av att jobba, sen är jag ledig i ca tre månader innan det är dax för lillknodden att titta ut. Vet ju aldrig när den har tänkt att titta ut, men förhoppningsvis inte för tidigt.
Måste ju hinna med våran tripp på Ullared först. Tänkte iaf bjuda mina jobbarkompisar på tårta dagen till ära. Tänkte att dom ska få fira att dom slipper mig ett tag nu.:)

Blir iaf otroligt less på att man inte får några förfrågningar om man vill följa med på kalas/fest eller liknande med alkohol inblandat längre. Jag skulle bli väldigt glad av att bara bli frågad om jag vill följa, inte bara om jag kan köra dit och hämta där. Otroligt less är vad jag blir. Nästan lite ledsen, är jag tråkig nu eller? Nu i midsommar så vet jag att det är fester överallt och kalas, Har blivit frågad av en om jag vill komma på kalas. (kicken räknas inte) Och det är inte ens en "nära" kompis. Trodde inte det skulle bli så här för mig. Då man hört mycket av andra som varit gravida och kännt sig utanför. Men ack så fel jag hade.
Det bra är ju att man vet vart folk står. Mitt minne är bra när det gäller sådana saker. Gillar inte att bli sviken.

Nej det vart ett väldigt gnälligt inlägg men det får ni ta. Min blogg, mitt humör. Nu ska jag ta och hitta på nått roligare än att sitta framför den här dumburken.

Bästa!

Jag har världens bästa vänner! Mitt barn kommer få världens bästa gudmor!
Fick ett paket på posten idag med kläder till det lilla pyret. Jag blev rörd måste jag erkänna. En mössa och en tröja med dragkedja och ett brev. Kan inte bli annat än glad! Har ju inte köpt några kläder själv än då jag tänkte spara mig till Ullared resan. Så Jeanette då var först.:)

Ledig idag, har inte gjort ett skit hittills. Skulle behöva börja bära ner lite saker till min hobbyrum som nu är klart. Ser ut som ett flickrum men det gör inget. Det är mitt! Där jag kan vara ifred.:)
Ska hälsa på Anita en sväng och så ska jag hämta ljusstakar som Jag har köp i Brunflo. Skjutsa Kicken till stugan, han tänkte kapa lite ved. Han är duktig min karl! Nu är han ute och klipper gräsmattan. Jag har det för bra.:)


Lördag!

Ikväll är det grillkväll med jobbet. Ska bli mysigt. Anita kirrar biffen och köper köttet. Har fått reda på att Lottas gubbe och son ska sköta grillen så slipper det oxå. Man har det för bra.:)
Jobbar till 16 idag. Har inte bestämt mig om jag ska åka hem emellan eller om jag stannar kvar på jobbet. Ska ju vara tillbaka i Fåker till 18 så. Ja det visar sig. Två timmar är ju ändå två timmar.
Kicken målade golvet första gången igår. Bara en kvar. Och så hade han målat spjälsängen igår oxå. Han är dutti min pojkvän.:)
Nej back to work!


Fredag

Trott eller ej så tittar faktiskt solen fram idag.
Inte en dag för sent. Men jag hoppas inte det blir för varmt.
Har iaf fått ut mycket av den här dagen så här långt.
Klockan är halv tio och jag har hunnit duscha, äta frukost, varit ute med hundarna. Ja vi är ju valpvakt.
Har varit vaken sen hon kom. För hon kunde inte lugna ner sig när hon kom, försökte busa med Arnold men han vart sur att hon väckte honom så tidigt. Arnold är inte en morgonpigg hund. Han och husse kan ju bilda klubb.:)
Ska snart åka iväg till brunflo, fick tillbaka papper från FK, jag hade glömt att fylla i mellan vilka datum jag ville ha graviditetspenningen, (klantiga jag) och så hade jag inte fårr pappret om omplacering ifyllt, så det är bara att fara in till chefen och fixa det. Sen ska vi in till stan en sväng och köpa golvfärg och lister, sen är det klart i hobbyrummet och köket. Det enda som fattas i köket sen är ett nytt köksbord och att måla stolarna och soffan, men själva köket är ju klart iaf. Sen kan man fokusera på att göra klart rummen där uppe.
Igår fick jag även glädjande besked att Simone, Mattias och Ian ska flytta till Brånan eller däromkring iaf. Dom ska hyra ett hus där. Är glad för deras skull att det äntligen har ordnat sig för dom och glad för min skull att dom kommer närmare. Kanske inte behöver ta 3 månader emellan varje besök då.:)
Jobbar ikväll och resten av helgen. Men det går bra, sista jobbar helgen på jag vet inte hur länge. Iaf ett halvår.:)
Sen är det bara fyra dagar kvar till jag går på semester och sen graviditetspenning om det nu går igenom. Men det borde inte vara några problem.
I slutet på den här månaden så ska jag, Kicken, Anita och Magnus åka ner till Ullared. Vi ska eventuellt låna Kickens pappas stuga som ligger i Falkenberg (tror jag det var) och sova där i några nätter och sedan åka upp till mormor i några. Ska bli skönt att göra nått annorlunda mot vardagen.
Lär ju shoppas en hel del kan jag tänka mig och jag hoppas det är lite lugnare än när jag och Anita var ner sist. Palla hur galen folk är!

Nej nu göra sig iordning, packa ihop hundar och  gubbe och åka iväg mot brunflo och stora staden.


regninga onsdag

Idag har det regnat precis hela dagen.
Imorse var det dax för ett besök hos BM igen. Magen har växt 4 cm sen sist och bebisen ligger lite åt min högra sida. Nått som jag misstänkt då den nästan alltid sparkar på den sidan. Järnvärdet hade gått upp lite igen till 126 så nu var BM mer nöjd än förra gången. Hjärtljuden låg på 150 slag i minuten. Kicken fick även prova att lyssna efter bebisen med en tratt. Han lyckades.:)
Igår skulle kicken höra om han hörde bebisens hjärtljud med stetoskåpet jag köpte, det fick han inte för bebisen för den sparkade en rejäl spark rakt på stetoskåpet.:) Bebisen sparkar alltid på det eller på hjärtgrejen, precis som att den säger att sluta lyssna på mig jag mår bra här inne. Låt mig vara ifred.:)
Efter besöket hos BM åkte vi ner och våldsgästade Anita på en kopp kaffe. Sen åkte vi hem. Och eftersom vädert är som det är så vart det inna pyssel idag. Jag har klätt om köksoffan och köksstolarna. Kicken har målat inne i mitt hobbyrum. Bara golvet kvar nu sen är det klärt och betat.:) Då kan jag börja pyssla där inne och göra det till mitt. :)
Har bakat en sockerkaka oxå. Men det verkar inte vara nån som vill komma och äta upp den med mig. Så jag får väl frysa in den. Alltid bra att ha nått gott i frysen, bara att ta fram och tina om man får oväntat besök. Inte för att det händer så ofta men nångång lär det ju hända.:)
Imorgon får jag sovmorgon, har bytt lite med Lotta som skulle iväg på nånting på kvällen. Måste ju vara snäll sista veckan nu.:P

Är det inte nån som läser min blogg som har tips på några roliga smyckes sidor. Med lite annorlunda smycken?
Ge mig gärna adessen´.:)

Tisdag!

Sitter och tittar på lite bilder som jag tagit under graviditeten så här långt. Tycker inte min mage känns som den har vuxit så mycket, men när jag sitter och tittar så har den nog blivit ganska så stor. Ni får bild på slutet som vanligt. Men jag är inte i vecka 27 utan 28 nu.:)

Var på föräldragrupp idag oxå. Pratade lite om förlossningen, andningen och sånt idag. Mycket man ska tänka på. Men ut kommer nog ungen iaf. Har inte så mycket att säga till om när det väl är dax.

Imorgon är det dax för träff med barnmorskan igen. Ska ta lite blodprover Mäta magen och lyssna på bebben. Alltid lika roliga.:)
Efter BM besöket ska vi kanske till stan. Och efter det tänkte jag våldgästa Anita. Så jag hoppas hon bakar nått gott.;)

Nu jobbar jag bara i typ en vecka till. Vart tar tiden vägen? Går nästan alldeles för fort tycker jag. Om tre månader har vi kanske en bebis här hos oss. Helt sjukt.

Nu ska jag ta och bege mig till sängen. Klockan är ju en dock tio.


Söndag!

Har haft en härlig helg i Stöde med Simone och Ian. Var typ tusen år sedan vi var med varann så där. Vet faktiskt inte hur länge sen det är som vi var bara jag och Simone. Ian är ju inte så stor än så han förstår inte vad vi pratar om så han gör inte så mycket.:) Skönt ändå att även fast man inte ses så ofta och hörs så ofta så är det ändå inte en krystad stämning. Allt är som det var sist man sågs. Som det ska vara alltså.
Hoppas inte det dröjer lika länge tills nästa gång vi ses. Men då vill jag träffa Mattias oxå. Han var ju borta på jobb den här gången. Har förövrigt oxå varit vaken till efter tolv både fredag och lördag. Vi skippade att sitta och surra hela natten som vi alltid gjorde förut. ;)
Åkte hem idag mitt på dagen, hem lämnade av väskan i princip åkte med Petra till Fåker och grattade Helena som fyller år idag! Fick en god jordgubbscheescake. Var där en stund och sen hem. Lämnade av Perra på bastu och åkte vidare hem till mig. Åt lite middag och fick med mig hjärtat på bilbingo.:) Jag måste lära mig att vara lugn. Man orkar ju inte lika mycket längre men jag försöker ändå göra det. Och då får jag lida för det. Helt slut och skulle kunna somna på fläcken!
Nu håller hjärtat på att lacka golvet nere i hallen och i själva köket. Matsalsdelen får vänta lite.
Imorgon är det jobb som gäller 7-17. På tisdag blir det halvdag då det är dax för föräldragrupp igen. Nu är det inte länge kvar tills jag är ledig heller jobbar sen här veckan och tills på torsdag nästa vecka. Sen så är jag hemma en bra tid framöver. Känns skönt samtidigt som det är gruvensamt på nått vis.
Ähh det ordnar sig nog.
Nu ska jag ta och vila upp mig lite innan sängen.


Stöde lördag

Har precis kommit hem till simone igen. Efter en dag på Ikea och birsta. Helt slut i benen och fötterna. Så skönt att komma hem hit och vila dom. Simone håller på plocka och testa det hon har köpt medans jag sitter och tittar på. Hade oxå velat plocka upp men känns onödigt när man ska åka hem imorgon igen. Om jag över lever hettan i denna lägenhet. Men det gör jag nog. Har Simone och Mattias överlevt i några år är så lär jag överleva en natt till.:)
Har köpt lite bebissaker på Ikea idag. Lite örngott och påslakan, badbalja och lite annat smått och gott. Känns fortfarande lite konstigt att köpa alla dom här bebis sakerna. Lite overkligt på nått vis. Men det är nog på riktigt. Vet inte vad det är som rör sig i magen annars.;)
Ikväll ska jag och Simone ta det lugnt och dricka alkoholfria drinkar.:)
Nej nu ska jag ta och vara social igen.


Torsdag!

Solen tittar återigen fram. Och värmen börjar sprida sig i världen. Härligt än så länge då jag inte tycker det är för varmt ute. Innan var en annan femma. Jobbar till fyra idag sen har jag helg. Ska åka ner till Simone och Ian och hälsa på. Men först ska jag fira lillebrors student. Fattar det fortfarande inte. Sjukt är bara förnamnet.

Igår bakade jag en kladdkaka och bjöd Bettina och Ulf på. Gött som fan var det och det funkar med marsansås till om man inte har grädde hemma.:)
Skulle vara lite social med kicken och titta på alcatraz med honom men somnade visst och vaknade när nyheterna började så då var det bara att gå och lägga sig i sängen istället. Ingen mening att försöka vara vaken längre då ju.

När jag kommer hem från jobbet så ska jag Vänta på Bettina och följa med henne in till stan och köpa madrasser till hennes barn. Sen ska jag nog njuta lite av solen. Man vet ju inte hur länge man får ha den framme. Inte ens säkert att den är framme ikväll när det är dax att njuta.

Ha det bra!


tisdag

Idag på föräldragruppen pratade vi lite om ammning, BVC var där och pratade lite oxå.
Det är mycket som man inte tänker på som är bra att höra. Men jag tror ju oxå att mycket kommer av sig själv när ungen väl är uta. Folk har ju fött barn i tusentalsår utan föräldragrupper, internet och appar på telefonen. Och det har ju gått bra. Är det nått jag undrar över så går jag ändå inte in på internet utan jag går till mamma eller någon av mina vänner som är mamma. Tycker man får mer verklighetstrogen information därifrån.
Jag har även varit och köpt en spjälsäng idag. 300 riksdaler fick jag ge för den plus soppan som gick åt till frösön. Så inte så mycket pengar. Helt okey. Träfärgad men tror jag ska måla den vit. Blir nog finast så. Eller kanske svart. Eller nån annan färg. Men träfärgad vill jag nog inte ha den iaf.
Har internetshoppat idag oxå. Men det vart inte så dyrt som jag trodde. Allt som allt tror jag det inte vart över 500kr. Så jag har gjort av med lite drygt 1000kr på hela dagen. Ganska bra och inte allt för mycket med tanke på allt jag fått för det.:)
 På fredag är det student för David. Tänk att lilla lillebror har blivit så stor. Eller han sak iaf vara det. Fan det är sex år sedan jag tog studenten. Ibland önskar man att man kunde få backa tiden och uppleva det igen. Roligt var det, blandat med lite ångest över verkligheten. Men det gar ju gått bra. Här sitter jag nu med Gubbe, villa, hund, bil och snart en unge. En utbildning och ett fast jobb icke att förglömma. Det är väl det man önskar sig i livet? Det är iaf mycket av det jag ville uppnå. Men nu är det dax att hitta nya mål.
Nu ska jag snart gå upp och lägga mig på soffan för att ladda inför jobb imorgon bitti och på torsdag. Förhoppningsvis får jag iväg min lördag på stortravet och kan åka och hälsa på Simone. Skulle itne klara att stå en heldag nu heller. har ju blivit helt slut av dom där dagarna förut när jag var ogravid så. Nej hoppas kan man ju iaf.

Hané!

5juni

Tisdag och idag ser jag att solen lyser lite. Skönt att han äntligen vågar titta fram. Man blir ju som lite glad när han är framme.
Igår efter jobbet så åkte jag, Kicken och Bettina och hämtade en kökssoffa i stavre. Köpte den för under 1000 kr, alla andra vi har tittat på har ju kostat en förmögenhet. Så det var bara att slå till.
Det roliga var att personen som sålde soffan var en tjej som jag gick usk-utbildningen med. Kul att se henne var det.:)
Idag blir det nog inte så många knop här hemma innan det är dax för föräldragrupp. Andra tillfället idag. Kanske är några fler föräldrar med idag oxå. Vi skulle tydligen vara en stor grupp. Vet dock inte hur dom räknar stor så.
Nej nu ska jag ta och masa mig ur sängen till duschen.
Ha en toppen dag!


3juni

Tredje dagen i juni alltså. Och vi var tvungen att göra en brasa för att det var så kallt här inne. Det är sommar det.:)
Nu är det "bara" 99 dagar kvar till beräknad födsel. Det är inte tre siffrigt längre. Tiden går fort.
Har varit lite kreativ idag. Bilder kommer i slutet på inlägget. Förstår inte varför man inte kan lägga in dom eftersom på appen som man kan på datan. Men men. Bilder blir det iaf.
Jobb vankas det ikväll oxå. Och imorgon sen är jag ledig tisdag. Då är det dax för andra föräldraträffen. Kommer inte ihåg vad vi skulle prata om men det är säkert intressant.:)
Hoppas att Kicken följer med den här gången.


1 juni

Idag är det första juni. Juni är en månad som man brukar kalla för sommar månad. Men jag vette tusan om det är det det är året. Imorse så fick man ju skrapa rutan på bilen och det var två minus inatt. Sommar? Nej Det tror jag då rakt inte!
Har bakat lite idag oxå och det vart vaniljbullar.:) Gött var det oxå. Har fryst in tre påsar med bullar och ska ta med mig en på jobbet ikväll tänkte jag. Får se om det duger i dom jag jobbar med ikväll.
Är hundvakt åt bonnie oxå. Märks att man är ovan en hundvalp. Men det är bara att vänja sig. Snart kommer det ju en människovalp.:)
Idag när jag bakade bullar så lutade jag magen mot bänken. Något som jag aldrig brukar tänka på att jag gör i vanliga fall, men idag så var det en lite. Krabat i magen som inte gillade att mamma lutade sig mot bänken och störde henom. Ganska fränt faktiskt.:)
H*n bökar på för fullt där inne idag. Men det är bra så vet man att den lever.
Nu ska jag fika lite innan jag ska börja göra mig i ordning för kvälls och helg jobb.


RSS 2.0