Onsdag

Idag ska jag och Alma tillsammans med Anita, Elsa, Simone, Ian och Petra på öppna förskola. Det blir första gången vi går dit på riktigt. Hoppas på en trevlig dag.:)

Stumpan fick prova ett par skor vi hade här hemma. Så söta små skossingar! Tyvärr satt dom inte så himla bra på foten så hon fick bara ha dom en stund.
Alma sov hela natten till klockan sex. Då åt hon och sen var hon jätte grinig. Jag som hade tänkt sova en stund till efter matningen vart ju pigg efter en timmes gnäll. Så det var bara att kliva upp. Då var det klart att skruttan behagade att somna. Typiskt det där, eller så var det precis det hon ville så hon fick ligga kvar i våran säng och sova medans mamma och pappa duschade och så.

Ute är det huuur fint väder som helst och fem minus grader. Hade det varit lite mer snö så hade det varit perfekt skoterväder. Men det får vi vänta med ett par veckor till antar jag.

Nej tror jag beger mig mot Brunflo redan nu och dricker lite kaffe hos systra.


Tisdag

Tisdag åter igen. Den här veckan har i inget BVC besök på agendan, det blir nästa vecka.

Var på kalas igår. Alexandra fyllde år i söndags men då var hon hos sin pappa så vi firade henne igår istället. Fyra år vart hon. Tiden går så fort. Och hur fort kommer den inte gå nu då man har ett eget barn att lägga tiden på? Snart sitter jag där och ska prata allvar med Alma om att hon inte får dricka osv osv. Känns ändå rätt så avlägset men tiden går fortare än man tror.

Var barnvakt till Elsa i helgen. Jag och Kicken. Kände inte för att ta hand om två småbarn själv en hel dag. Anita och Magnus var ute och firade att dom har varit tillsammans i tre år. Det gick över förväntan bra iaf. Hade ju ritat upp ett scenario på att dom skulle skrika om vart annat och vara hungriga, eller byta blöja. Men dom höll sig relativt lugna båda två. Vaknade bara en gång på natten, och samtidigt dessutom. Så jag ska inte klaga. Inte säkert det går lika bra nästa gång, om det blir nån nästa gång. :)

Ska snart gå iväg på bastuvägen och dricka kaffe med Petra. Och apropå Petra så fick hon lånet och ska flytta till en lägenhet i Brunflo i december. Då är det bara David hemma sen. Och han lär nog mamma och pappa få dras med i några år till.:p

Ha en bra dag!


Massage

Idag har jag och Alma varit på våran första spädbarnsmassage. Alma gillade det efter lite mat.:) Trevligt att träffa dom i föräldragruppen igen eller två av dom och en ny. Fast inte helt ny för mig ändå då den tjejen har varit här och fikat med Lina i somras. Men efter massagen har Alma mest sovit och dom sa att det kunde bli så eller att dom vart mer hungriga eller så vart det ingenting.
Apropå sova, så sov Alma heela natten i natt. Från elva till tio över sju. Men jag vaknade flera gånger och var tvungen att kolla så hon levde. Man blir ju lite nojig.
Jag känner mig inte på topp ikväll. Ont i huvudet. Började få ont i magen så jag gick upp och la mig på soffan, somnade en stund och när jag vaknade så var jag frusen oxå. Hoppas inte det är nån ny sjuka på G. Utan att jag vaknar och mår bra imorgon.
Nu fortsätter vi soffmyset!


Onsdag

Igår var vi in på socialförvaltningen och skrev på papper om att kicken är pappan och att vi ska ha gemensam vårdnad. Varför har såna som jobbar på såna där ställen sällan humor? Försökte skämta till det lite men det var inte uppskattat. "Skriv på här om ni vill ha gemensam vårdnad." Jag "nja det vette fan! *skratt*" Hon tittade på mig som om jag var riktigt dum i huvudet. Sen sa hon "om ni inte är säkra så får ni ju ta hem pappren och fundera." Torrboll!
Ja nu är iaf Kicken pappa på papper oxå. Åkte och handlade efter det. Sen skjutsade jag hem Kicken, Arnold och varorna och åkte tillbaka till Brunflo. Tittade på en lägenhet som Petra eventuellt ska köpa. Sitter bara i om hon får låna till handpenningen eller inte, får hon det ska hon bli vuxen och flytta hemifrån i december. Lilla lillasyster! Men det går nog bra.:) Sen hälsade vi på Simone och Ian och senare Helena och Hugo.:)
Var även till mamma och hälsade på framåt kvällen, för hon hade bakat krämbullar, jag är en obotlig gottegris.:)

Nu väntar jag på att Kicken ska bli klar inne på AF så jag kan ta kort till skoterkortet. Onödigt tycker jag då jag tycker dom kan skaffa en bokstav till skoter och sätta det på körkortet när man har ett. Men det är kanske bara jag!

Ha en fin onsdag!


En månad!

Idag blir Alma en månad. Tiden går fort. Hon är nu 53,5 cm lång. Och väger 4555g. Stora tjejen!
Medan ja var iväg med Alma på BVC och var till Anita för att hjälpa Petra ta bort en fästing på pimpim så hade kicken bakat snoddaskaka och höll på med pizzabullar. Jag har det bra må jag säga! Kan inte klaga för fem öre. Han är the man of the man!;)

Ikväll vet jag inte vad som står på schemat kanske bara en lugn hemma kväll. Eller så blir det nått annat. Det visar sig.:)


Akutbesök

Började få ont i magen när vi var hos Anita och Magnus. Trodde det var magkatarren som spökade så tog en tablett åkte hem och försökte sova bort det. Gick inte att sova för smärtan var för påtaglig. Gjorde bara ondare och ondare, insåg att det här är fan inte magkatarren utan nått annat och ringde 1177. Dom tyckte jag skulle komma in. Sagt och gjort ringde pappa som skjutsade in mig. Lämnade lillan hemma med Kicken. Kommer in vid fyra får en komma in relativt snabbt. Får information om att jag kommer få vänta länge pga av en trafikolycka med fem skadade i. Vid halv sex går det onda över, tänker att nu kan jag ju lila gärna åka hem, eftersom dom oftast inte kan göra nått om man inte har ont just när man är här. Men ligger kvar och lyckas somna. Nyss kom läkaren in och mycket riktigt. Hon trodde dock att det var magkatarren som spökade iaf och jag ska nu äta mina omeprezol i nån vecka i förebyggande syfte.
Skönt att det gick över men det är ju så jävla typiskt. Och ni som känner mig vet ju att jag inte skulle åka in i onödan då jag sällan klagar i att jag har ont om jag inte har riktigt ont. Men men. Skulle iaf komma in igen om det kom tillbaka. Då får man hoppas att jag inte får vänta lila länge så dom kan komma på vad det är. För jag tror ändå inte att det var magkatarren. Men den som lever får se. Är ju inte ens säkert att jag får så där ont igen så. Nu ska jag gå ut och vänta på pappsen som är snäll och ställer upp mitt i natten. Och åka hem och sova! Natti!


Lördag

Vart en hemma dag igår. Jeanette syttade Alma mest hela dagen. Jag fick iaf amma henne.;)
Idag har vi varit i Bräcke på loppis en sväng, hittade några fynd. Sen vart det en fika hos Magnus pappa och hans fru. Gott!!

Är hemma nu ett tag innan vi ska till Brunflo och äta pizzabuffé hos Anita och Magnus. Senare blir det ett besök hos Simone och Mattias. Fullspäckat. Det gillar jag! Imorgon har vi inget planerat än så länge men det hinns!
Nu ska vi vila lite.


Fredag

Ännu en helg är på intåg. Och nån fler som är på intåg är jeanette. Ska åka och hämta henne på flyget kvart över tolv. Vi ser fram emot en helg med bästa vännen/gudmor.:)
Innan vi hämta henne ska vi svänga in på Willys och handla lite.
Fick Almas första barnbidrag idag oxå. Blir till att handla blöjor för en del av det.
Vi är iaf piggare nu. Eller Alma var pigg redan igår och det är huvudsaken. Men öppna förskolan fick vänta till nästa vecka då vi är friska.
Imorgon kommer mamma och Petra hem från Hallstahammar oxå så ordningen blir återställd på riktigt här på byn.

Nu är det dax att fara.


Onsdag!

Kan bara tala om hur skönt det är att vara hemma igen. Nu kommer det dröja ett tag innan jag lämnar hemmet en längre tid. Mindre kul är att både jag och Alma har blivit förkylda. Alma var jätte grinig inatt, men efter lite näsdroppar så vart hon nöjdare. Och imorgon som vi skulle på familjecentralen på "ny i världen" men mår vi så här skippar vi det.
Var på BVC igår oxå, skruttan väger nu 4290 och är 53 lång. Växer så det knakar.:)
Nu kryper vi ner i soffan och slappar!


Hemfärd!

Nu sitter vi åter igen på tågen, men den här gången på väg hem. Det ska bli skönt. Saknar ju mina grabbar där hemma.
Mormor fick komma hem på en liten permis från sjukhuset mellan lördag och idag, så hon skulle få känna efter hur det kändes att vara hemma medan det fanns folk där. Och det gick ju hur bra som helst. Men hon valde ändå åka på rehab i Köping ett tag, vilket jag tyckte var ett väldigt bra val. Bättre att åka på rehab och bli utskriven därifrån tidigare än att åka hem och det går på sne och hon hamnar på sjukan igen. Men hon tyckte det var förbannat skönt att vara hemma ett par dagar iaf.:)

Imorgon är det dax för ett besök hos MVC för mamman och kolla om det är uronvägsinfektion hon har och sen är det ett besök hos BVC för lillan i familjen. Pappan har hänger med Han oxå. :)

Vi måste till veterinären med Arnold igen oxå. Han har en tass som är röd och luktar äckligt. Inte bra. Imorgon ska vi ta sista dosen avskabbning på honom oxå. Alltid är det nått som ska hända.

Besöket hos farfar gick bra. Men det blev inte inte fredags för då var han inte hemma, så det vart igår istället. Men han rabblade på om samma gamla saker som man hört tusen gånger och vi fick höra dom minst tre gånger till igår. Brydde sig inte så mycket om småflickor na heller. Det är ju bara han som gäller, vore ju dumt att bry som om nån annan.

I lördags blev Alma tre veckor oxå. Sjukt vad tiden går fort. Känns som hon inte har funnits så länge samtidigt som det känns som hon funnits här föralltid. Konstig känsla det där. Men älskad är hon i vilket fall.:)

Näe fortsätta den här tråkiga resan.


Fredag

Har gjort oss i ordning för att besök farfar, något som vi alltid bävar oss för. Speciellt nu när han inte är med på samma sätt som förut. Man får höra samma sak flera gånger. När jag och Kicken var dit i somras så visste han inte ens att det var jag. Han fattade inte att jag var gravid utan trodde bara jag var fet. Han hade erkänt för pappa lite senare att han inte visste det var jag. Vi får se hur det går den här gången. Men han måste ju få se nyförvärven. Det kanske han kommer ihåg.

Senare idag kommer mammas kusin hit med hennes två barn, våra tremänningar och deras barn, Elsa och Almas fyrmänningar. Hoppas på en trevlig stund. Idag blir det alltså inget besök hos mormor på sjukhuset som vi har gjort dagligen annars. Men hon överlever nog en dag utan oss. Mormor är iaf piggare än jag trodde hon skulle vara. Det är bra. Hon ska få komma på rehab inom en snar framtid. Och sen om allt går som det ska får hon komma hem. Det märks att hon inte har samma ork, men vem skulle vara super pigg efter att nån har varit och rotat i hjärnan på en och sen två dagar senare behöva göra ännu en stor operation. Inte jag iaf.

Mamma håller på att baka, det gillar jag. Finns inget bättre än mammas bakade saker. Det är nog nått jag aldrig kommer växa ifrån.

Jag saknar mina killar där hemma. Men på måndag åker vi hem igen. Det är nyttigt att sakna varandra lite oxå.

Alma flinade på riktigt för första gången igår. Hon är så söt! Tänk att hon redan har funnit här hos oss i tre veckor imorgon. Tiden går så fort.
Nästa helg så kommer jeanette upp och träffar Alma för första gången. Något som hon ser fram emot jätte mycket, och jag med för den delen. Alltid lika kul när hon kommer.:)

Nu ska jag göra oss i ordning och åka ner till farfar!


Onsdag

Sitter på tåget. Var uppe redan klockan tre. Alma vaknade vid ett och var hungrig redan då och sen kunde inte jag riktigt komma till ro. Klockan tre gav jag upp och gjorde klart det sista innan avfärd. Fick väcka Alma, hon som alltid brukar vakna vid tre annars. Nu sitter både hon och Elsa och sover i en varsin bilbarnstol, Anita gör ett tappert försök men hon kommer nog inte komma till ro. Det kommer inte jag heller så det är ingen idé jag försöker ens en gång. Bävar mig för dom kommande bytena för det var bökigt med två barnvagnar, två barn i bilbarnstol och sen all packning plus skötväskor. Men det går nog på nå vis. Det ordnar sig alltid.
Var lite avis på kicken att han fick fortsätta sova. Är avis på Magnus som fick åka hem och lägga sig när han hade skjutsat oss. Hade oxå velat sova vidare. Men jag får lägga mig och vila när vi kommer hem till mormor, efter vi har hälsat på henne på sjukhuset. Känns ändå som det kommer bli en tidig kväll ikväll så man kanske ska hålla igång. Vi får se hur det blir.


Tisdag

Inatt har Alma bara vaknat en gång för mat innan morgonen, iofs så var jag uppe från halv tre till fem då stumpan inte var nöjd med bara bröstet och låg och knorrade en bra stund i sängen innan jag gav upp och gav henne ersättning. Då vart hon nöjd och sov till halv nio.:) Linda ringde precis när vi hade vaknat och ville ha kaffe, så det var bara att kliva upp och fixa det. Men trevligt med besök även fast det vart tidigt.:)

Idag klockan tre ska vi till BVC med lillan, jag hoppas hon har gått upp i vikt nu. Och jag hoppas vi trivs bättre med barnmorskan idag än vad vi gjorde sist. Annars är det vi som byter barnmorska åt lillan. Det kan ju inte vara meningen att man ska bäva sig innan varje BVC besök.
Innan vi ska på BVC, så ska vi handla lite så Kicken har mat hemma när vi åker. Sen ska vi handla lite blöjor och annat nödvändigt som jag och Alma kan behöva när vi är borta. Det ska bli skönt att komma iväg i några dagar, samtidigt som det är lite gruvsamt, det är ju första gången vi åker bort tillsammans jag och Alma. Men det går nog bra. Sitter och funderar på vad man ska packa med sig, det har varit svårt att veta vad man ska packa åt sig själv förut och nu ska jag tänka på vad Alma ska ha med sig oxå. Det ordnar sig alltid, har jag glömt nått får jag väl köpa det där nere isf.
Ska kliva upp halv fyra imorgon och göra oss klara till halv fem då Magnus kommer och hämtar upp oss.

Nej nu ska jag mata lillan innan vi ska åka.

Måndag!

Ny vecka! På onsdag åker jag Alma Anita och Elsa ner till Hallstahammar. Vi ska åka tåg. Så slipper man tänka på vart man ska stanna och så vidare.

Helgen har gått fort. I lördags kväll spelade vi lite spel hemma hos Anita och Magnus. Igår bjöd vi Anita och Magnus på middag. Vi kände att vi var tvungen att Bju igen lite, annars är det alltid dom som bjuder på middagar. Vet inte varför men det har bara blivit så. Så igår bjöd vi på tacos, lätt och alltid lika uppskattat!

Idag ska svärmor komma på besök. Anita är här nu och dricker lite kaffe. Kaffetåren den bästa är.:)


Forts lördag

Alma har i princip suttit fast vid mina bröst idag. Så fort jag har lagt ner henne för att hon har somnat ifrån bröstet så har hon skrikit. Bara blivit tyst när hon är vid bröstet igen. Så vi gjorde oss i ordning och åkte till stan. Hon sover gott i bilen som tur är. Stannade till på kebab house och åt lite. Sen svängde vi in på kvantum och köpte ersättning. Och ungen vart som förbytt. Skönt säger jag! Nu säger jag inte att jag ska sluta amma, för det tänker jag inte göra förrän jag måste. Men när Alma inte blir nöjd med bröstet så måste jag ju göra nånting. Det var nån som hade kommenterat och frågat om det inte funkade med amningsnapp. Och det gör det inte för jag kör med det hela tiden då hon inte tar bröstet annars. Men tackar som frågar.:)
Nu är hon iaf nöjd och då är jag nöjd.:)

Ikväll verkar det som att det blir spel för hela slanten. KUL!


Lördag

Blåsig dag idag. Knappt man vill sticka ut näsan.
Det kommer snart en snubbe hit och ska kolla på kickens cross. Förhoppningsvis så köper han den. Sen ska vi åka och handla lite förnödenheter.
Har en liten tjej här hemma som inte ska göra nånting annat än att äta känns det som. Kommer snart ha såriga bröstvårtor igen, så som hon suger. Det kan inte vara meningen att ett barn ska amma typ 5-6 gånger på en inte allt för lång stund. Speciellt inte när det tar minst 20 minuter varje gång. Kanske bara var igår oxå. Jag hoppas. Annars är det jag som åker och köper ersättning. Funkar ju inte att ha ungen vid bröstet hela tiden. Då kan jag ju inte göra nånting. Kicken blir ju helt hjälplös han oxå när hon bara skriker. Ja det ordnar sig som sagt.
Nu ska jag fortsätta med mitt Morgonkaffe medan lillan fortfarande sover.


Fredag


Igår kom BVC hit på besök. Gillade inte riktigt henne. Vet inte varför. Men ger henne en chans till så får vi se. Skruttan hade gått ner i vikt, vilket inte var mycket men ändå. Så nu är det maraton amning som gäller. Så får vi hoppas hon gått upp tills på tisdag.

Jag och Anita var även och hälsade på en av våra brukare igår. Vi lovade henne det innan vi gick på havandeskapspenning och eftersom både jag och Anita har tagit denna tant till oss lite extra och hon oss så slog vi slag i saken igår. Och jag kan säga att jag vet vad hon kommer prata om dom närmaste dagarna. Gud vilken glad tant det vart när hon såg vilka som var där. Det värmer i hjärtat när man kan glädja nån för så lite. Vi gjorde hennes dag, och när jag såg hennes lycka så gjorde hon även min dag.:)

Har ingenting planerat idag. Ikväll kanske jag åker med Petra till Brunflo och umgås med dom där lite. Dom ska bli fulla men inte jag. Känner inte att jag har nån längtan till att bli full heller. Funkar lika bra att dricka alkoholfritt.:)

Nu blir det en dusch!


Onsdag

Dagarna går fort trotts att jag inte tycker vi gör så mycket. Åker in till stan lite då och då för vi inte har nått bättre för oss. Vi har iaf fått en snäll dotter. Inatt vaknade hon två gånger en gång vid ett och en gång runt fem och sen för en liten stund sen. Men nu är det ju ingen mening att somna om.
Ligger i sängen och myser och väntar på att kicken ska duscha klart så jag får duscha. Han får sköta påklädningen av skruttan idag, liksom dom flesta andra dagarna. Men han är nöjd att hjälpa till med det han kan.:)
Idag ska vi in till stan och köpa lite grejor till bilen min. Dax för service. Och en rullgardin ska vi oxå köpa. Något mer har vi inte planerat.

Have a nice day!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_506bdc08ddf2b330cd000ea7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_506bdc08ddf2b330cd000ea7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_506bdc08ddf2b330cd000ea7.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_506bdc08ddf2b330cd000ea7.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_506bdccee087c33f6eb0f910.jpg" class="image">


Hem ljuva hem!

Nu har vi varit hemma i tre dagar. Och allt funkar bra. Lillan vaknar mellan tre-fyra gånger/natt, beroende på när vi lägger oss, och ska äta. Sen somnar hon om lila fort som hon vakande (oftast). Men det rullar på bra. Pappan i familjen är stoltare än tuppen och kan inte sluta titta på våran prinsessa. Så fort han går förbi henne så sticker han ner näsan och pussar på henne. Jag är självklart oxå stoltare är stoltast över vårat lilla under. Och kan komma på mig själv hur jag bara sitter och tittar på henne och ler. Arnold är lite brydd vad det är som kommit hem till oss men bryr sig samtidigt inte så mycket, han får fortfarande båda kvälls och morgon mys av både husse och matte. Han tycker den nya krabaten är lite jobbig när hon skriker på nätterna och är hungrig men det går över efter en djup suck. Vi är en lycklig liten familj!
Jag tycker det är huuur skönt som helst att vara hemma och bilda oss våra rutiner här hemma istället för på sjukhuset. Sova i min egen säng är gudomligt skönt och jag sov som en stock mellan matningarna första natten. Jag lär mig mer och mer om hur Alma beter sig varje dag. Och Alma gör små framsteg hela tiden. Tänk att hon redan är en vecka och två dagar gammal.
På torsdag kommer BVC hit på hembesök, skönt att slippa behöva åka iväg första gången.

Idag får vi middagen lagat av Petra. Hon vägrar berätta vad hon ska göra. Men det blir säker jätte gott.:)
Om det är några som vill komma och hälsa på oss är det bara att höra av sig.:) Ni behöver inte vara rädda.:)
Nu ska jag njuta av att inte göra nånting alls en stund innan lillan vaknar och är hungrig.:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_5069b853e087c31a3e78939c.jpg" class="image">


RSS 2.0