Nyårsafton

Gott nytt år kära och okära läsare!

Kvällen ikväll blir på hemmaplan med middag. Anita, Magnus, Elsa och Johan ska äta här. Sen blir det Bingolotto och lite vin. En lugn kväll med andra ord. Men det gör inget, det är mysigt det här.
Tre rätters middag blir det här hemma. Och vi har slagit på stort och tillochmed gjort en meny.;) Ljusen är tända i hela köket och mysfaktorn är hög kan jag lova!

Imorgon börjar min och pappas tävling. Först den att gå ner 20kg vinner. Och vinnarskallar som vi är så kommer vi köra stenhårt! Priset har vi dock inte kommit fram till än men det är inte så relevant. Invägning sker imorgon så ikväll ska jag svulla järnet innan allvaret börjar. Vem tror ni vinner?

Nu ska jag ta mig ett glas vin och njuta av lugnet innan alla kommer.


Lördag

Ett jätte snorigt barn gör att hennes mamma inte riktigt kommer till ro. Och även att barnet inte heller gör det och vaknar och är hungrig ungefär var tredje timme. Detta resulterar i en väldigt trött kvinnlig förälder som hoppas att den manliga föräldern, även kallad pappan, tar barnet lite senare nu på morgonen så den så kallade mamman får sova några extra timmar. Även fast den manliga parten oxå är förkyld. Men det är iofs den kvinnliga oxå men det spelar ingen roll.

Idag åker Jeanette hem. Tiden går alltid så fort när hon är hem och även fast hon varit här i en vecka nu så går det på tok för fort för att jag ska hinna med riktigt. Men jag har haft trevligt, men tror Jeanette har haft det trevligare då hon snott mitt barn hela tiden.:) Men det är bra för Alma måste ju bygga en relation till henne med då hon är hennes gudmor.:) Hittills verkar dom iaf komma överens.

Nej nu ska jag försöka sova lite när lillan äntligen har somnat igen.


En vanlig torsdag.

Dagen idag har gått i slow motion. Men äntligen är den slut och det är "lagligt" att gå och lägga sig.
Var upp till Jeanette mitt på dagen en sväng och på auktion och kollade på förmiddagen men annars har jag varit hemma. Förutom halvtimmen jag åkte och köpte thi take away. Sjukt vad fort man blir less på julmaten ändå. Tur man bara äter det vid två tillfällen varje år. Ja för på påsken är det ju typ julbord oxå. Och sen så äter man ju julmaten i flera dagar innan den är slut. Så därför åt vi thi idag. Gott som fan var det.
Har känt mig lite små bakis idag. Men misstänker att det är förkylningen som smyger sig på igen. För typ 80gången i år. Undrar vad jag har gjort för ont för att vara sjuk så ofta nu? Hoppas iaf på att jag vaknar och mår bättre imorgon.
Lillan sover och gubben är ute och åker en sväng med Johan. Jag funderar på att gå och lägga mig men ångrar mig när jag kommer på att jag sa att han skulle köpa med sig nått gott hem till mig. Måste ju se om han gjort det först. Men pyjamasen sätter jag på mig iaf.

Imorgon ska vi åka in till stan en sväng, lillans tvättlappar börjar tryta, och då är det bäst att handla upp innan dom är slut.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50dcb7c0e087c35c82fefd46.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50dcb7c0e087c35c82fefd46.jpg" class="image">


Juldagen

Det känns som lördag idag även fast det är tisdag. Men det har väl med julhelgen att göra.

Igår fick Alma massa julklappar, kläder lite leksaker och foton på sina kusiner i fugelsta. Bra att ha saker för det mesta. Vi tackar och bockar för dom.:)
Jag och Kicken fick en julklapp, en chokladask. Den tacka vi för.
Och det här med julklappar, vi har sagt i flera år nu att vi inte ska köpa några julklappar. För det är ju mest ett byte av pengar. Jag köper om jag hittar nått som jag tycker nån ska ha. Men jag letar inte som en tok för att hitta nått till alla. Men i år hittade jag inte nånting till någon. Lite tråkigt oxå. Men som sagt jag letar inte bara för att.
Jag älskar att ge bort saker. Och ännu mer att få, men det är inget måste. Och i år så kändes det precis lika bra att Alma fick massa paket, jag fick ju öppna dom iaf.;) Julen är ju ändå barnens högtid. Och vi vuxna får umgås och äta oss proppmätta. :)

Ikväll ska jag vara chaufför åt några fyllbultar.;) Det blir bra det. :)


Julafton

God jul önskar jag er alla mina läsare!

Idag är det ett år sen morfar somnade in. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Men idag är det lite extra. Jag hade gärna velat att han fick träffa Elsa och Alma. Men jag vet att han sitter där uppe och tittar ner på dom och är stolt över vilka fina barnbarnsbarn han har. Jag vet att om han fortfarande skulle finnas hos oss så skulle han skämma bort Alma och Elsa mer än han skämde bort sina barnbarn. Morfar du är saknad och jag älskar dig!

Idag är det även ett år sen vi fick veta att Elsa skulle komma till världen. Och nu ligger hon är på soffan med sin kusin. Världens finaste kusiner!

Dagen idag firas med nära och kära. Först hos Anita och Magnus med hela våran familj och Magnus mamma och bror. Sen åker vi vidare till Kickens bror med familj och firar med Almas farmor och farfar. Ikväll blir det risalamalta på fyran i vanlig ordning. Inga traditioner får gå till spillo. En sak vet jag iaf säkert. Jag kommer inte gå och lägga mig hungrig ikväll. :)

Imorgon ska jag vara chaufför får se hur trött jag är efter det.
Men det brukar vara kul.:)


Fredag

Idag har Alma fått sina första sprutor. Det gillade hon inte. Men det gick över rätt fort, men hon har varit lite kinkig hela dagen. Men det är sånt man får ta. Hon slipper ju massa onödiga sjukdomar istället då.
Efter vaccinationen var vi in till stan, liksom resten av Jämtlands befolkning som det kändes som. Så det var snabbt överstökat. Handlade bara det mest nödvändiga.

Ikväll kommer min bästa vän och Almas gudmor hem! Ska hämta henne på flyget tio över tio. WoOHO!

I onsdags firade jag och Kicken tre år tillsammans. Offentligt iaf.:) Tiden hår fort.

Imorgon blir Alma tre månader! Vart tar tiden vägen egentligen?! Fort som attan går det. Snart sitter man väl där med barnbarn och hela köret.

Hörs hej!


Tisdag!

Dom flesta har skrivit önskelista till jul, men inte jag. Men här ska ni få lite förslag till både mig och Alma. (Jag måste ju föra hennes talan)

Jag önskar mig:
-byxor är någonting jag är i behov av då dom enda byxor jag har är mammajeansen, mjukisarna och leggings, kan ju vara kul att ha nånting annat. Men då det är svårare för er än mig att veta vad jag vill ha så funkar det lika bra med ett presentkort på tex Lindex, kappahl eller på nått annat ställe.

-jag är i ett stort behov av nya underkläder, först och främst nya BH:ar då mina pattar har krypt efter amningen, men förstår att det är svårare för er än för mig att veta vad jag ska ha för storlek så ett presentkort funkar lika bra på tex kappahl eller Lindex, HM är inte att tala om då dom har alldeles för små storlekar för mina tuttar.

-jag är även i stort behov av långärmade tröjor, men eftersom det även här är svårare för er än för mig att veta vad jag vill ha så funkar det med presentkort på tex Lindex, kappahl, HM eller nått annat ställe.

-skulle även behöva flera långa linnen då dom flesta jag har börjar bli lite utslitna och håliga, här är det nog inga problem för er att handla till mig, men storlek L vill jag ha iaf. Och långa ska dom vara, hatar korta linnen!

-pengar är oxå någonting jag är i behov av då man verkligen inte blir rik på mammapenningen. Men även här funkar det med presentkort så behöver inte dom få pengarna jag har gå till tex byxor, BH:ar, långärmade tröjor eller långa linnen.

Alma önskar sig inte så mycket mer än:

-tjejkläder, då det mesta hon har förutom det vi själva har köpt är killkläder. Kan ju vara kul att inte behöva få frågan jämt om det är en kille eller tjej. Då menar jag tex klänningar, strumpbyxor eller riktigt tjej-iga bodysar och byxor.

-Alma vill väldigt gärna oxå ha en spis från Ikea. Den har plattor som lyser så det ser ut som dom är på.

-hon vill även ha köksgrejor till den där spisen, som tex kastruller, glas, tallrikar och bestik. Det finns oxå på Ikea.

-hon vill oxå ha "mat" till köket. Som tex grönsaker, makor som man kan byta pålägg och andra "mat" saker. Det finns oxå på Ikea.

-Alma vill även ha lite andra leksaker, vad får ni bestämma själva. Kicken vill nog inte att hon ska ha några fler gosedjur iaf då han håller på att bli galen på dom jag själv köper till henne och mig själv.;)

-hon behöver självklart oxå ett bord och några stolar till sitt "kök" då i barn storlek. Det lär nog oxå finnas på Ikae.

Där har ni några förslag iaf.:)

Imorgon ska vi på öppnaförskolan på julavslutning. Hoppas på en mysig dag.:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50d0f4829606ee0bd7144d52.jpg" class="image">


Måndag!

Jag hade en trevlig kväll i lördags. Inte lika trevlig dag igår. Både jag och Alma var klena och sov mest hela dagen. Idag mår jag toppen igen. Alma verkar må lite bättre men än fortfarande hes och täppt i näsan men pigg ändå.

Monika kommer snart med min bil.:) Sen ska jag Kicken och Alma hälsa på Kickens mamma och mormor i Brunflo.
Men först ska vi äta lite. Har inget mer att förtälja för tillfället!


Fredag!

Ställde klockan på halv sju imorse. Eftersom jag skulle vara i stan klockan åtta. Alma tyckte jag kunde vakna halv sen i stället och ge henne mat, så då var det ingen mening att somna om. Jaja anledningen till min tidiga väckaeklockeställning var iaf för att mix megapol under en timme öppnade en bensinstation någonstans i Östersund, klockan åtta berättade dom vart i Östersund. Och under den här timmen fick alla som hann tanka sin bil gratis. Stället var OKQ8 på södra gröngatan. Jag och Anita racade från Statoil där vi hade våran utgångspunkt. Men vi hade inte turen på våran sida. Anita var två bilar i från att få en full tank och jag var tre bilar bakom henne. Snacka om att falla på målsnöret! Men det var värt en försök, för hur ofta har man chansen att få en gratis tank bensin? Inte så ofta.
Åkte efter det och tog en kaffe hos mamma på kupan.

Inga säger vi grattis till världens bästa pappa som fyller år! Så dit ska vi sen och fika lite.:)
Annars så har jag ingenting planerat.

Imorgon vankas det inflyttningsfest hos Petra och födelsedagsfest hos Elin. Vet inte om jag hinner med allt. Till råga på allt börjar jag bli förkyld (igen!) och fundera på att vara nykter imorgon trotts att jag har fixat chaufför och grejor. Men sånt är livet. Hoppas jag mår bättre imorgon istället för sämre iaf!


Torsdag

Idag var det en tidig morgon då vi skulle infinna oss på besiktningen tio i tio, Och nu när man har barn så vet man ju aldrig hur lång tid morgon bestyren tar, så ställde klockan på åtta. Klockan sju tyckte Alma det var dax att kliva upp. Eller jag tvingade henne att ligga bredvid mig till klockan åtta. Hon är inte så stormförtjust i att ligga ner nu mer när hon är vaken. Hon vill sitta så hon ser. Halvt tio stog vi iaf utanför Bilprovningen.
Bilen gick inte igenom, fick bakslag på airbaglampan (som har lyst längre än jag haft bilen) och att blinkersarna bak var för ljusa. Jag har färgade lampor där. Så ombesiktiga inom en månad. Måste försöka hitta på nån lösning så lampan lyser när man startar bilen men inte sen. Det sjuka är att vi har gjort flera felsökningar men det är inget fel på bilen nånstans. Men det ville dom inte heller lyssna på på Bilprovningen. Skit samma! Det blir vad det blir!

Imorgon blir det oxå en tidig morgon. Varför talar jag inte om. Men ska vara i stan klockan åtta. (Gäsp)

Har bakat bullar idag, känner mig så sjukt rastlös ändå! Så nu snor jag bilen av Kicken och åker en sväng!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50ca20e8e087c35e2d84a2d2.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50ca20e8e087c35e2d84a2d2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50ca27afddf2b34663001b4b.jpg" class="image">


Öppna

En sväng på öppnaförskolan vart det idag. Ingen lång stund men alldeles lagom. Ian fick leka av sig lite iaf. Alma gör ju inte så mycket än så länge.:) Mest jag som dricker kaffe.;)
Sen gick vi över till Petra och drack lite kaffe innan vi begav oss hem över.

Imorgon blir det en tidig morgon då vi ska vara på Bilprovningen tio i tio. Hoppas på ett blankt papper som förra året. Sen lär det väl bli en kopp kaffe på kupan misstänker jag.

Hann iaf klart julkorten igår. Nu ska jag bara få iväg dom, så frimärken måste inhandlas. Tur Kicken vet om det så han kan minnas det åt mig imorgon.:)

BVC är ju på öppnaförskolan varannan vecka för att man kan mäta och väga om man vill eller om man har andra frågor. Tog och passade på att väga och mäta Alma, kunde inte hålla nig till nästa fredag då det är dax för tremånaders sprutan. Hon väger nu 5840g och är 59cm lång. Hon börjar bli stor nu. Men känns ändå liten om man jämnför med Elsa.:)


Tisdag!

Hade ännu en oplanerad dag framför mig, trodde jag iaf. Men när jag låg i sängen och bläddrade igenom Facebook och instagram så ser jag att en av mammorna i min föräldragrupp har skrivit att hon ska på föräldragrupp idag. Just ja fan tänkte jag. Kollade klockan 11, ja in i duschen. Kicken får mata Alma. Åt frukost fem över tolv men vi var på plats klockan ett utanför familjecentralen.

Jag fattar inte vart mitt minne har tagit vägen. Jag har inte mjölk i brösten längre så det borde inte vara gröt i huvudet heller. Men det kanske är en biverkning av att vara mamma, eller en eftersläntande huvudgröt. Tyckte inte jag var så här glömsk när jag ammade. Men det kanske jag har glömt oxå. Vad vet jag. Tur jag har en pojkvän och vänner som håller lite koll på mig iaf. Skrev upp mig på julavslutningen på babyöppet nästa onsdag idag, kan någon snälla påminna mig lite närmare?! Kerstin och Emma skulle göra det sa dom, men dom är ju mammor dom med så jag vet inte om jag kan lita på deras minne, deras kanske är som mitt. ;)

Fick mat hos Anita och Magnus. Åkte dit efter föräldragruppen. Och nu sitter jag här hemma. Funderar på om jag ska ta tag i julkorten. Måste ju göra klart som innan den 16. Så det är väl på tiden.
Kände ingen större motivation. Men men.
Ha det bra!


Äntligen!

Äntligen funkar blogg.se appen igen. Hatar när den ska krångla, och så står det att man ska ta bort den och ladda hem den igen då en uppdatering inte alltid räcker. Ja det räcker tydligen inte att ta bort och ladda hem heller. Men nu funkar den iaf.

Kylan har kommit till Jämtland. Det är inte kul men det är fint. Arnold trivs som fisken i vattnet även fast det är -20. Man önskar ju att han var en hund som skyndade sig att göra sina behov när det är så här kallt. Men icke, det är bara att klä på sig så man inte fryser ihjäl. Han bryr sig inte så mycket i vad det är för väder överhuvudtaget. Men när det är varmt så är han lite slöare.

Idag var vi till Brunflo och köpte en termostat till bussen. Så vi får lite bättre värme i den. Kicken har fixat och donat med den där bilen så den är nästan som ny nu. Tonat rutor bytt säkringar och lampor. Satt dit extraljus osv. Så ska vi sälja den så får vi mer än vi gav för den. Garanterat!
Tog oss även en kaffe hos Petra innan vi för hem.
Ska ta och gå bort till mamma så hon kan sy ihop ett hål i den stickade tröjan som Alma fick av sin gammalmormor, innan den repas upp helt.
Lär ju bli nån kaffe kopp där innan jag går hem. Ska ta på mig täckbyxorna så man inte förfryser låren.


Fredag!

Dagen igår vart i Brunflo från ett tiden till nio tiden. Timmarna bara rusade iväg och jag trodde inte på Anita när hon sa att klockan var halv nio. Så då packade jag och Alma in oss i bilen och åkte hem. Nu har äntligen det kommit lite snö. Nått som man kan kalla snö. Traktorn har tillochmed varit här och skottat så mycket snö är det.:) Nästa vinter kommer bli jul då Alma har lite nöje av snön oxå. Och jag får leka då.:)

Nu kommer det komma lite gnäll här!:
Men fan va less jag är på alla jävla moralmorsor, som säger hur man ska göra och inte göra, hur dålig förälder man är för att man vill vara lite utan ungen/ungarna och bara vara själv, hur dålig man är för att man kanske vill ta sig en öl eller ett glas vin. Hur dålig man är när man röker! Hur dålig man är för att man lämnar ungen/ungarna själv i två minuter och går in i ett annat rum. Hur dålig man är när ungen skriker.
Jag vill bara säga det att jag är ingen sämre mamma för att jag fortfarande vill vara bara Sandra någon gång, Kicken kan lika gärna ta hand om Alma nu då jag inte kan amma längre. Jag tar mig en cigarett ibland, men är då super noga med att tvätta händerna när jag kommer in, och tar helst inte i henne på en gång heller, om jag absolut inte måste. Jag vill ta mig en öl eller ett glas vin, jag är ingen dålig mamma för det. Jag ser alltid till att jag eller Kicken inte blir för fulla eller hur man ska uttrycka det fint. En av oss tar bara ett, två öl eller glas vin då vi inte har barnvakt. Vi blir inte sämre föräldrar för det. Visst vi har ett större ansvar nu men vi behöver inte sluta vara vi för att vi har fått barn. Är vi dåliga föräldrar för att vi har egentid på kvällarna när Alma har lagt sig för natten oxå då? För att vi inte är i samma rum som henne då? För att vi tänker på varandra mer än på henne just då? Nej jag är så jävla less på alla moralmorsor som kan och vet bäst, som säger hur man ska göra på det där lite överlägsna tonsättet. Vill man påpeka nått kan man göra det med ett snällt tonfall. Och för min del så är det nått jag undrar så frågar jag. Jag är inte den som är den på det. Nu tycker jag själv att det mesta går av sig själv och man får använda lite suntförnuft så funkar det galant. Men blir det nått annat så frågar jag.
Nu har jag fått det sagt oxå!

Imorgon är det lördag! Då ska jag, Kicken, Petra, Magnus och Anita, ja självklart barnen oxå på jamtlijulmarknad och äta julbord på hov! Jag har sett fram emot den dagen huuur länge som helst nu. Så jag hoppas det är som det jag längtar till.:)
Nu ska jag sminka mig, borsta tänder innan lillan vaknar från sin förmiddagslur.


Torsdag!

Idag säger vi grattis till min bästa kompis Jeanette på hennes 25årsdag! Det är inte länge kvar tills hon kommer upp från Sthlm nu heller. Det gillar vi!

Annars då. Skulle ha varit på massage idag men det blev inställt pga av att hon som har det var tvungen att ta hand om sin mamma som är dålig. Så vi får som två extra gångerna efter jul någon gång. Antagligen nästa år.
Dagen idag är helt oplanerad, men gissar på att den på något vis slutar i Brunflo.

Igår var vi in till stan och köpte lite grejor till den nya bilen. Sen var det en hemma dag. Skönt att ha det ibland. Dom dagarna är inte så många. Alltid är det nått som man måste iväg och göra och sen fastna man någonstans efter vägen.
Nu vaknar lillan så dags att ta hand om henne.:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/382116/images/2012/pic_50c079ebe087c355f2eef215.jpg" class="image">


Måndag

Igår vart vi med ny bil. En buss närmare bestämt. Kan vara bra att ha, speciellt då man ska ha med sig vagn och hela köret. När vi ska ha med vagnen nu så får Arnold stanna hemma eller sitta i baksätet, och i baksätet vill jag inte ha honom hela tiden iaf och det blir lite trångt om man ska ha med sig någon fler än Kicken. Det vart en snabbstart på söndagen då jag vaknade av ett sms av Magnus vid elva. 12:40 var vi på väg hem med den nya bilen. Snabba ryck.:)
Vi ska fortfarande ha kvar BMW:n oxå den vill jag inte göra mig av med i första taget.

Idag har vi inte gjort så mycket här hemma. Vi var till stan en sväng och hämtade en grej jag köpt av en gammal klasskompis. Kickan, kul att se henne, även fast det var bara en snabbis.:)

Nu ska jag ta med mig Alma och gå upp och lägga oss framför tv:n.


Lördag!

Igår var jag och Anita hos hemma hos Petra och gjorde årets julkort. Eller Anita gjorde över 20st och jag gjorde typ tio. Anita var som en maskin på med hjärtan sen på med det på det pappret sen på med det på kortet. Ja men kul är det.:)

Idag ska vi åka en sväng till gällö och baka tunnbröd den enda bakstugan som var ledig i "närheten" när Magnus ringde runt för typ tre veckor sen, och bara dem här dagen oxå. Så det var ju bara att passa på. Ska iaf dit och visa min skills lite,:) om jag nu klarar av det med den här handleden/tummen.
Vette fan vad det är med den, ont som fan gör det iaf och ondare blir det nästan dag för dag. Ska nog pröva linda den och se om det blir bättre med lite stöd.

Nej nu ska jag gå ner och äta gofrukost som hjärtat håller på med (som varje morgon). Det är ju unnarlördag idag.:) Ska ta med mig kalvsylta och rödbetssallad till bakstugan och äta det idag oxå. MUMS!

Tack och hej!


RSS 2.0