Onsdag

Tidig morgon. Fotografering på öppna förskola väntar. Och man ska infinna sig klockan nio. Sitter just nu och äter frukost innan jag ska klä på lillan. Som har börjat sovit länge igen, eller hon vaknar vid sex. Men då vill hon bara komma över till våran säng och somnar om på en gång, och sover sen till halv nio nio. Härligt. Fast nu känns det som man har sovit bort halva dagen när man är van att hon vaknar mellan sju och åtta. Men jag räknar med att det är en övergående period så jag njuter så länge det varar. :) 

Igår tillbringade vi hela dagen i Brunflo hos Anita Elsa och Elton. Alma och Elsa röjde runt som bara den så jag tror både jag och Anita tog en lättnads suck när båda sov samtidigt.:) Men det blir samtidigt tråkigt när dom inte är vaken. Ja man är då aldrig nöjd.:p 

Nej nu är det dags att skynda på lite här hemma. Ha en bra dag!

Jag som troll.:)

Alma som troll.:)



Måndag

Tänkte åka på öppna förskolan idag. Men det sket sig när Kattis hörde av sig och påminde mig om att jag hade lovat att hämta Kajsas kompis på tåget halv ett. Skulle ju kunna åka in och vara där tills dess men det känns samtidigt som att det inte blir någon tid. Vi har en hemma dag idag helt enkelt. 

Lillan somnade om och jag ligger fortfarande kvar i sägnen. Det är ganska skönt med sådana här dagar när man inte har bråttom. Tror jag ska baka en kladdkaka idag. Kanske en sockerkaka också. Kladdkaka iaf. Köpte ju vispgrädde igår när vi var och handlade. Vore ju dumt om den skulle bli gammal.:p 

Magen har repat sig bra. Nu gör det nästan inge ont alls. Tog inga alvedon igår på hela dagen. Så det går åt rätt håll. Camilla var lite besviken på att jag mådde så bra igår då hon var tvungen att åka och jobba idag istället för att ta hand om lillan.:) Men det kommer förr gånger hon får låna henne. :)

Tror jag måste smyga mig upp och kissa. Och jag börjar bli jäkligt hungrig också. Har ju varit vaken sen strax efter sju så. 

Nej ha det bra!



Lördag

O My gad!!! Va skönt jag har sovit inatt! I min säng och har tillochmed kunnat sovit lite på sidan. Prais My lord! 
Förrgår natt låg jag bara och förädlar hitta en bra ställning i sängen. Men allt gjorde ont. La mig på soffan uppflyttad på rygg så plant det gick när man var upplutad och lyckades hitta ett sätt som inte gjorde ont och somnade tillslut. Följden av det var ju att man var lite öm i ryggen igår. Men fick ju sova lite iaf. 
Men som sagt natten inatt kan gå till historien. Har inte ens vaknat av Alma. Kicken hade som tur var vaknat.:) 

Igår bjöd vi Anita och Magnus på middag. Den obligatoriska fredagstacosen. Efter det fick ungarna bada för Alma hade nog mer mat på sig än i sig. Sen vart det idolmys. Också obligatoriskt på fredagar. 

Idag ska vi åka till Ikea, jag, Kicken, Alma, Camilla, Sofia och hennes nya kille Johan. Det blir mysigt att åka iväg en sväng.:) 

Nu ska jag kliva upp och klä på mig, gå ner och äta frukost som Kicken och Alma håller på att fixa och sen är det nästan dags att åka.:)

Gullrumporna väntar!




Torsdag

Nu är operationen över. Gårdagen minns man inte så mycket ifrån. Sov mest hela dagen. Vart försenad pga två akutfall men fick komma in på op strax efter tio. Så inte allt för lång väntan iaf. 
Känner sig lagom märbultad. Kan förklara smärtan lite som när man har haft magsjuka och kräkts hela dagen. Sån "träningsvärk" känns det som in magen när jag ligger still. Lite ondare gör det när jag rör på mig. Men inte så ont som jag trodde det skulle göra. Och det är ju bra. Vet inte om det kanske är alvedonen som gör sitt till också. 
Får iaf åka hem idag efter lunch. Dom ville se så jag åt ordentligt innan jag åkte hem. Saknar min lilla pluppa. Men hon får sova hos tant Camilla inatt också. Men jag får gosa med henne iaf.:) 

Nu ska jag ta och böka på mig mina egna kläder så man känner sig lite friskare. Man blir ju typ sjukare bara man har sjukhuskläderna på sig. 

Ska bli förjävla skönt att komma hem och sova i sin egna säng och slippa dela rum med fyra stycken andra. En som snarkar, en som har syrgas och andas sjujävla högt, en gnällig jävel där ingenting är bra och sen en som är neutral som jag. Tur jag fick öronproppar av nattsköterskan så jag inte vakande hela tiden. 

Innan operationen igår. 

Inget är som väntans tider. 

Min föda mest hela dagen igår. 

Vid nio fick jag äntligen äta en väldigt delikat middag. Kan tala om att det car gott som fan när man inte ätit på ett dygn!



Tisdag

Sitter på sjukhuset, uppe på kirurgslussen. Inskrivning inför operation imorgon. Hoppas på att få träffa narkosläkaren före lunch men förhoppningarna är inte så stora för det. Tur mamma finns som kunde ta hand om Alma idag. 
Tanken var att mamma skulle följa med idag, men hon är lika senil som mig och hade bokat in en klippning klockan elva så då fick Alma vara hos henne istället. Tror Alma har det roligare där än att sitta på ett sjukhus hela dagen. 

Igår hade vi sjukstuga hemma. Både jag och Alma hade feber. Men idag är jag frisk och Alma kändes inte varm hon heller. Hann inte ta någon feber på henne då hon vaknade kvart i åtta och jag skulle åka åtta. Måste ringa mamma och be henne ta tempen. 

Inatt får Alma sova hos tant/momma Camilla så slipper jag väcka upp henne. Ska vara här 7:05 imorgon så måste åka  klockan 6. Mamma ska nog få skjutsa in mig imorgon. Eller pappa. Nån annan än Camilla iaf så Alma får sova. Kanske rent ut av kan åka med Jockepocke då han börjar 7. Där har vi det! 

Nej nu ska jag lösa lite korsord i min väntan här. 




Fredag (lördag)

Sleepover på löjtnantsvägen 26 ikväll. Allt har väl i princip gått ont som kan gå ont i småbarnsföräldernsvärlden. Elsa och Alma skrek ikapp tillsömns. Magnus kom hem Nero skällde, Elsa vaknade skrek, väckte Alma och dom ville inte somna om. Elsa somnade för ett tag sen på sitt rum. Almas säng bar vi ner och hon vägrar sova. Hon håller äntligen (peppar peppar) på att somna. Jag ligger här som en död sill och låtsas sover så hon ska fatta vinken. Inte lätt när man är på nya ställen och sover. Jag hoppas på en sjujävla sovmorgon imorgon (idag).  

Imorgon ska vi slakta grisar också. Så en heldag ute väntar. Och då hoppas jag verkligen ungen blir trött! 

Tror ungen har somnat nu oxå så det är väl bara för mig att passa på att göra detsamma. Men först den dagliga kvällsrundan med Facebook, instagram och bloglovin. 


Halv elva ikvälls. Tur hon är så jävla söt!


Smålogisterna på öppnaförskolan!:)

Onsdag

Idag har vi varit på öppna förskolan. Skönt att Alma får avreagera sig igen. 

Igår var det 1års spruta som gällde. Alma grinade så klart när dom stack henne men det gick fort över med lite gos och en nalle. 9970g stannade vågen på och mätstickan på 72cm. Stora tjejen! 
Hade även finbesök av Anna, Lina och barnen innan Bvc besöket. Alltid trevligt med besök.:) 

Ska äntligen ta tummen ur röven och fil ur garderoberna mina. En rejäl tömning ska det bli. Inget "det här kan jag kanske använda sen". Bort med skiten och köpa nytt istället! 
Väntar bara på att köttfärslimpan ska bli klar så ska jag börja tömma. 

Igår ringde även sjukhuset upp mig. (ÄNTLIGEN) Inskrivning på tisdag och operation på onsdag. Camilla ska vara med Alma så Kicken slipper ta ledig. Jag vill att han ska visa framfötterna och förhoppningsvis få en fast tjänst så småningom. Mamma har ju fortfarande problem med axeln så vill inte lasta henne för mycket med bärning av en nästan 10 kilos bebis. Hon får gå upp till Camilla istället.:) Camilla är överlycklig över att få ta hand om lillan iaf.:) 

Nu är det dags att plocka ur köttfärslimpan och sätta igång med garderoberna. Ha det bra!


Bustrollen!



Söndag

Ska snart åka och jobba. Var inte allt för pepp på den biten idag, men det ger ju lite extra klirr i kassan. Allt är väl iofs bättre än föräldrapenningen. 

Lillans förkylning är bättre, så nu behöver man inte torka näsan hela tiden iaf. 
Och nu går hon mer än att krypa. Än är det lite vingligt. Men det blir stadigare och stadigare för varje dag.  
Nu kan hon säga - Maam-maa, paaap-paa, ätaaaa, wooow, ooojda, kiiissssse. Det är så kul att se alla framsteg, nya för varje dag. 

Nej äta lite innan jahaja fara och jobba. 13-21:30.  


Nytvättad.;)

Linslusen, så fort hon det blixten så flinar hon upp sig.:)
Fin vy på vägen till jobbet igår kväll. 
Pappas keps är rolig!

Fredag

Idag händer det inte heller så mycket. Alma är fortfarande snorig och så har hon blivit hes. Så en hemma dag. Hela veckan har vi mest varit hemma. Det märks på Alma att hon är understimulerad. Tråkigt att bara vara hemma. Men förhoppningsvis är hon friskare till veckan så vi kan gå på öppna igen. 

Ikväll ska vi bjuda Evelina och Theodor på middag. Jimmy jobbar visst så han blir utan. 

Imorgon och på söndag ska jag jobba lite kvällar. Skönt med klirr i kassan då jag äntligen har betalat av det jag fick för mycket i april. 

Förövrigt så har jag haft ett par dagar då jag har irriterat mig oerhört mycket på folk. Jag brukar inte lägga ner så mycket energi på "irriterande" människor men tydligen nu. Kanske ett tecken på att jag också är understimulerad. Säger bara att jag är glad att mamma är sjukskriven så vi kan iaf kan gå dit och byta väggar för ett tag. 

Hos petra har vi oxå varit några svängar. :) 

Nej nu ska jag dricka mitt kaffe och sen fortsätta lite i Almas bok innan hon vaknar. 











Måndag

Ingen öppna idag då lillan är snorig. Började i lördags och resulterade i en natt med allt för lite sömn för min del. Lillan sov oxå väldigt oroligt. Natten i natt fick jag sova hela natten och det tackar jag för. Välbehövligt! 

Kicken fick med sig vagnen på jobbet idag så lillan kan inte sova ute idag. Försökte få henne att somna i sängen hos mamma men hon sov bara tio minuter och det tog väldigt länge för henne att ens somna. Så jag gissar på att hon snart kommer vilja sova igen. 

Ska väl kanske försöka göra lite i Almas fotobok idag. Men det får vi se om hon tillåter. Inte bara att sätta sig heller. 

Igår var jag mamma och petra iväg på loppis i torvalla bystuga. Gjorde några fynd. En trehjuling, klossar och tre filmer. Allt för en ynka 100lapp. Man ska ha tur ibland. :) 

Gårdagens fynd! Alma helnöjd över trehjulingen.:)


Fredag

Har en dotter som är överallt i sängen just nu. På mig på, på ena kanten, andra kanten, stå vid säng gaveln. Nu gav hon upp sängen och hoppade ner och kröp in på sitt rum. 

Idag har jag tänkt att vi ska ha en hemma dag. Tvätta och kanske städa lite. Tvätta iaf. Får se vad vi hinner. Beror på vilket humör lillan är på. 

Händer inte så mycket nu. Hänger på öppna typ varje dag sån lillan kan stöka på mer fritt än här hemma. Så man inte behöver ha samma fokus som man har här hemma. Plus att man träffar massa andra föräldrar och barn. Men idag hoppar vi som sagt öppna. 

Eller?!

Alma går mer och mer för varje dag nu. Snart går hon mer än kryper. Är lite stopplikt än men det blir stadigare och stadigare. Min stora lilla tjej. <3

Har inte så mycket att förtälja. Nu blir det frulle. 




Vi grimaserar för fullt.:)


Ser skönt ut va?;)

RSS 2.0