Tisdag

Sista april. Helt sjukt vad tiden går. Nästa månad har halva året gått.

Igår var jag på sista HLR utbildningstillfället. Det har varit lärorikt och vi har fått tips på vad man kan göra i en del situationer för att minska riskerna för komplikationer. Väldigt nyttigt när man har en liten bebis som säkerligen kommer bli en busunge.
Eller hon är ingen bebis länge. Hon har nu fått en större stol till bilen och vart helt plötsligt en stor bebis. Märks oxå att hon får mer och mer vilja. Nu ska hon se mig eller Kicken hela tiden annars tjuter hon rakt ut. Men jag vet ju att det bara är en period.

Ikväll ska vi gå på majbrasa, hämtar upp Evelina på vägen så slipper hon gå dit själv. Lär ju träffa en del kändisar där borta har jag på känn. :)

Sitter hos mamma nu och har druckit lite kaffe. Alma gav mig sovmorgon till tio idag. Det tackar man ju inte nej till.:)

Är mammaledig igen nu oxå. Fri som en fågel. Eller nått. Har ju det man gör iaf.

https://cdn3.cdnme.se/382116/6-3/pic_517f94f49606ee3162848a55.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/382116/6-3/pic_517f9510ddf2b31d90f15a3f.jpg" class="image">


Förbannade jävla blogg.se app!

När man väl är blogg sugen så funkar inte den jävla appen! Man kan ju bli irriterad för mindre. Ja ja nog om det.

Idag blir Alma 7 månader. Jesses! Och på hennes 7 månaders dag fick vi redan på att lillkusinen som nu väntas komma den 20 september är en liten Olle-Bosse. Jag hade alltså rätt hela tiden. (För en gångsskull.) Jag hoppas att han kommer på beräknat datum eller tidigare, vill iaf inte att han kommer på Almas ett årsdag, den 22. Visst skulle det vara en fin födelsedagspresent för henne men jag tycker ändå dom ska ha egna dagar.

Ikväll har jag varit på HLR utbildning. Nyttigt med lite repetition och fick också lära sig lite nytt. Nästa måndag (på perras födelsedag) ska jag iväg igen för ännu en omgång. Spännande.

Imorgon händer väl inte så mycket. Är ju billös på eftermiddagarna ett tag framöver nu då startmotorn på bussen bestämde sig för att packa ihop i helgen. Alltid lika kul med oförutsedda utgifter. 2000 spänn helt åt helvete! Plus att skatten på bussen oxå kommer den här månaden och den är på 3000 kr. Så 5000 på bara bussen. Sjuss ut i helvetet! (Stavfelet är meningen för mer inlevelse) Jaja det som inte dödar härdar!
Kicken får iaf fortsätta lite längre på sågen och jag hoppas han får stanna. Har en mycket gladare gubbe nu mer och det tackar inte jag nej till. Visst han har väl fortfarande sina dåliga dagar men vem har inte det?

Ikväll visade jag framfötterna i att lära känna en ny människa oxå. Alla som känner på riktigt vet att jag är blyg. (Svårt att tro jag vet) Men lämnade mitt nummer till en tjej som har flyttat in här på byn och har en son som är en vecka yngre än Alma. Har varit feg fram tills nu och inte vågat prata så mycket med henne, ser henne ibland gå förbi med barnvagnen och så. Men ikväll bröt jag isen på riktigt. Tyckte det är lite onödigt att åka två bilar från tandsbyn när vi bara bor typ femtio meter kanske hundra på sin höjd ifrån varann. Så på måndag ska jag hämta upp henne innan HLR utbildningen och jag ska åka med henne på öppna på onsdag. *klapp på axel till Sandra*

Det här inlägget blev nog ganska tjattrigt men är irriterad och trött så det får bli som det blir, kanske är ganska tjattrig annars också. Vad vet jag?:)

Nu säger jag natti natti!

Torsdag

Veckorna bara flyger iväg. Så nu har det gått över en vecka sen jag skrev sist igen.

Idag har jag varit till Vonka och hälsat på henne och Leon och Casper och Pysen så klart. Patric var inte hemma så han hälsade jag inte på.:) Surrade lite och drack kaffe. Alma och Leon flirtade. Det ska börjas i tid.;)
Fot förbi Simone och Mattias och Ian och bytte badhjälpen mot en badstol, perfekt när man kan byta så där låna sina emellan. Sålde även babyskyddet till Lina och Filip när jag ändå var där. Eller dom ska få köpa det när vi har Almas nya stol.:) Vart lite ner kaffe och surr där innan jag var tvungen att åka hem och vara en duktig hemma fru och laga mat till min man. Lyckades dock inte nått vidare då Alma vart hungrig precis när jag skulle till och börja laga mat. Men jag hade iaf börjat med maten när Kicken kom hem.:)

Efter maten la vi oss på soffan hela familjen och tog en PN. Vart skit trött när jag var hos Vonka och det har hållit i sig hela dagen sen. Så det var en välförtjänt PN jag tog, och Alma somnade tätt intill mig så mysigt. Man måste ju passa på medans hon går med på det. Snart är hon så stor så hon inte vill vara nära mamma. Hon blir 7 månader på måndag. Alltså?! Vart fan tar tiden vägen? Det går alldeles för fort nu. Snart är det september och Alma får sin lillkusin. På månad får vi kanske veta om det är en tjej eller kille vi väntar på oxå. Spännande!:)

Nu ska jag vara lite social med min sambo innan vi blir alldeles för trötta. Imorgon är det fredag och barnbidrag. Måste in och köpa blöjor och även ombesiktiga bussen. Fick på kupan nån?:) Sen är det fredagsmys för hela slanten.:)

Ha det så bra!


Onsdag

Över en vecka sen sist. Take it or live it!

Har hunnit med dop för lilla Alma och även att hennes pappa tog tillbaka sitt körkort idag. ÄNTLIGEN! Skönt för både honom och mig.

Dopet gick huuur bra som helst och Alma fick jätte mycket fint och bra att ha saker.:) Tackar alla som medverkade och ett särskilt tack till mamma och Anneli som stökade och fixade i köket efter dopet så jag fick vara lite social.

Har varit på öppna förskolan idag igen. Har nästan gjort klart en pekbok till Alma. Det sista blir klart nästa gång vi ska dit.

Sitter just nu med ett grinigt barn och lyssnar på barnkammarboken som hon fick i doppresent. Men jag tror inte hon lyssnar så noga. Men det är bra att ha som bakgrunds musik så hon känner igen låtarna så småningom.

Vi är solo hemma och billös då Kicken tog ena bilen på jobbet och BMWn har vi lånat ut till Anita och Magnus tills dom, läs Magnus, bestämt sig för vilken bil dom ska köpa. Dom fick ju äntligen reunulten såld i måndags efter tio månader på blocket. Bättre sent än aldrig.

Har väl inte så mycket mer att delge för tillfället. Ska försöka hitta på nått att äta.


Tisdag

Har nyss haft möte med prästen inför lördagens dop.
Hade totalt glömt bort det så jag hade åkt till Gräftåvallen och hälsat på Camilla. Anita säger helt spontant till Alma "och på lördag ska du döpas" Jääävlar jag har ju möte med prästen idag. Så det vart en snabb visit där uppe men nu har vi sett hur dom har det och vet nu vägen så det kan nog bli fler besök framöver.
Mötet med prästen gick iaf bra. Vi gick igenom hur dopet går till och så vidare men eftersom jag är senil så har jag redan glömt typ allt hon sa. Men hon skulle gå igenom det igen på lördag så Jeanette oxå får hör när och hur hon ska göra sina saker.:) Bestämde att hon ska få göra nått mer än att bara läsa dikten.:)
Prästen frågade oxå om det var nån av oss föräldrar som ville läsa evangeliet om Jesus och barnen men där tackade vi nej, eftersom både jag och Kicken hatar att prata inför folkmassor. Det är stort för oss att bara ha dop och stå där framme framför alla. Men om nån känner sig manad att läsa den så är ni välkommen att säga till så jag kan tala om det för prästen innan dopet. :)

Jobbade hela helgen, blir bra pengar då det är storhelgsob. Ser fram emot den löningen.
Ju för tillfället så jobbar både jag och Kicken har passat så bra att vi går om varandra. På torsdag var enda dagen den här veckan som det krockade så då tog jag föräldraledigt. Och får därför, inte mig emot, fyra dagars ledigt.

Imorgon blir det en tur på öppna förskolan innan jag börjar jobba. Tänkte passa på att väga och mäta Alma då BVC är där. Är över en månad sen nu så ska bli spännande och se hur mycket hon har växt.

Nej nu ska jag ta och försöka mig på att vara en duktig flickvän och sambo och laga lite mat till min man som snart kommer hem från jobbet. Men den stora frågan är (som alltid) vad jag ska laga. Jag hittar nog på nått.

Hané!


RSS 2.0