Söndag

Nu var det inte skrivet på länge igen. Sånt som händer när man har fullt upp. 

Igår var vi på dop för Theodor efteråt blev vi bjudna på mat hemma hos Evelina oh Jimmy. Kallrökt, potatissallad och sallad. Gott som fan och man åt alldeles för mycket. Och inte nog med det så var det ju fika nästan direkt efter maten. Tre koppar kaffe, tårta och fikabröd senare rullade jag i princip hem. Tur jag gick så maten fick skakas ner lite. 
Dopkortet till Theodor. 

Idag ska vi på ettårskalas för Theodor. Så måste göra ett födelsedagskort idag.:) 

Alma går mer och mer. Lite ståppligt är det men det blir stadigare och stadigare. Och eftersom hon antagligen kommer gå för fullt till vintern så var vi tvungen att köpa oss ett par riktiga vinterskor till henne. Hon hade ett par skor men dom ramlade av hela tiden. Dom vi köpte nu var lite för stora men det gör ingenting.:) 
Ja det vart ju två par skor till mig oxå, så Almas skor vart gratis.;)
Almas fina nya skor.:)

Från dopet.

Tisdag

I söndags hade vi folk här hela dagen lång. Dom avlöste varandra. Kanske en halvtimme på Hela dagen förutom efter sju som vi var ensamma. Men det är trevligt när det händer nått. Alma fick en massa fina och bra saker. Bobby caren hon fick av moster petra och mormor och morfar, böckerna hon fick av Camilla, Jocke och Jonas och en klosslåda av Evelina, Jimmy och Theodor är favoriterna. Alma firade oxå sin ettårsdag med att gå två steg. Stolt mamma! 

Igår gick hon fem steg alldeles själv. Men hon är inte riktigt medveten om att hon gör det. Fortfarande för feg för att släppa sakerna när hon vet att hon ska gå. 

Idag har vi en hemma dag. Mamma och Camilla var hit och drack morgonkaffe och fikade upp lite fika. Evelina, Jimmy och Theodor ska komma förbi snart. Bra det kommer folk som vill fika.:) 

Jag och Kicken har varit nere i en svacka i vårat förhållande ett tag nu. Men igår pratade vi ut ordentligt om allt. Så nu känns det bättre. Man måste ventilera sig ibland. Men både jag och Kicken är dåliga på det. Fick mig även en fin ros. Kan tillägga att han aldrig har köpt blommor till mig så det uppskattades väldigt mycket. :) 

Nu ska jag laga mat till mig och lillan. 












Söndag

Idag för ett år sedan satt jag och kollade på världens finaste nyfödda tjej. Endast några timmar gammal låg hon där i baljan med en massa slangar överallt. Helt otroligt att det redan har gått ett år sedan Alma föddes. Måste tiden gå så jävla fort?! 
Idag blir det kalas för hela slanten. Bullar, kakor, tårta, sagt och kaffe kommer nog stå ut genom öronen på mig innan den här dagen är slut. Tur det inte är kalas så ofta ändå. 

Igår var det bakdag. Men eftersom jag hade så jävla ont i magen så gick det inte så bra för mig att baka. Då är det tur jag har världens bästa vän, mamma och syster som hjälpte mig baka igår. Dom är helt enkelt bäst! 

Nu ska jag nog ta och pallra mig ur sängen, väcka Kicken och hoppa in i duschen innan jag ska göra i ordning tårtan. 


Världens finaste 1 åring! ❤️

Torsdag

Nu har Olle-Bosse äntligen anlänt! Dock har han inte fått något riktigt namn än så han går fortfarande under arbetsnamnet.:) Var och kollade på honom genom bb glaset. Kände liiiite liiiite på honom. Elsa var inte så intresserad av sin lillebror och Alma såg ut att skulle klämma sönder honom. Men det är väl lika bra han får härdas på engång.;) Han är iaf redan mosters finaste prins! 



Elsa sover här i natt och imorgon hoppas jag Anita och Olle-Bosse får åka hem så jag går klämma och känna oh snusa på honom riktigt. 

Imorgon kommer Jeanette upp oxå. Hon kan ju inte missa Almas ettårskalas. Vin och surr blir det hos petra på kvällen. 

Lördagen ska jag baka inför söndagen. 

Imorgon ska jag köra Anneli till sjukgymnasten oxå. Ja det är tur jag är snäll.:) 

Har i princip fått en ny telefon efter att ha uppdaterat den. Alltid kul med förnyelse. Men lite bökigt innan man lär sig allt. 

Nu ska jag sova så jag får lite sömn innan prinsessorna vaknar. 



Tisdag

Gårdagens jobbkväll gick bättre än söndagens jobb. Inga oförutsedda händelser. 

Idag är vi chaufför åt mamma som skulle till sjukgymnasten. Imorgon ska vi köra henne till läkaren. 

Kicken jobbar förmiddag vilket betyder att jag ska försöka vara en duktig hemmafru och laga mat till han kommer hem. Gick galant igår får se hur det går idag då jag inte har en aning om vad jag ska göra. 


Almas första egna teckning!

Blev fem små mästerverk igår på öppna.:) 



Dagens vi!

Måndag

Idag är det riktigt höstsäden ute. Regnar och blåser. 
Vi ska åka en sväng in till Brunflo och öppna förskolan innan jag ska hem och laga mat innan en jobbkväll väntar. 

Jobbade igår oxå. 7-17. Förmiddagen gick hur bra som helst. Eftermiddagen lite mindre bra då vi låg efter och fick larm på larm och fick skicka in en brukare med ambulans. Slutade med att jag och Ninna ändå fick skjuta över våra tre sista besök på dom som började halv fem då vi vart kvar hos brukaren vi skulle skicka in i typ två timmar. 
Inge kul när det händer. Men nyttigt då man får färska upp minnet hur man ska göra. 

Resten av veckan är det väl chaufför till mamma och Anneli som gäller. Ja det är tur jag är mamma ledig.;) 

Olle-Bosse kom ut nuuuuu!




Torsdag

Ljuset i tunneln. 

En dag på öppna vart det. Var även upp till chefen och skrev på förlängning av ledighet ända till januari. Sen har vi inte gjort så mycket mer jag och Alma.

Ligger i soffan och är skit trött. Men måste kolla på person of interest först. 

Har iaf världens bästa vän! Jeanette! Hon stället upp i alla lägen! Hon är helt klart bäst! Plus att hon kommer att komma upp till Almas 1års dag gjorde ju det hela huuuur bra som helst! 


 Hittade Alma i babysittern på öppna idag. Skit kul att gunga i den!:)

Onsdag

In, ut, fram och tillbaka.

Var på öppna förskolan idag. Alma rejsade runt som bara den. Hade inte ens tid att sitta still på sångstunden och den brukar hon älska. Kan inte hålla mig hemma för all evighet för att hostan sitter kvar, den kan jag ju få dras med hur länge som helst. 

Imorgon blir det nog oxå en tur till Brunflo och en visit på öppna. Alma får stöka på lite mer fritt där än här hemma där jag är efter henne hela tiden, "inte öppna spisen Alma, inte krypa upp i trappen Alma, inte äta hundmat Alma, inte dra hunden i håret Alma", and so on, and so on. 

Vet inte om jag skrivit att operationen på gallan troligtvis kommer bli antingen nästa vecka eller veckan därpå. Gick betydligt snabbare än jag trott. Skönt det så man får det gjort nångång, och eventuellt slipper dom där jävla anfallen. Vilket jag hoppas väldigt mycket! Men har läst lite och dom som fortfarande har problem efter op säger att det endå inte är samma intensiva smärta som innan. Och många har oxå haft gallsten i gallgångarna, och det tittade dom ju så jag inte hade när dom gjort MRT:n. 

Kicken får förlängt på sågen ett tag till. Så vi bestämde i dag att jag blir hemma till i januari då Alma börjar på dagis. Är ju inte allt för länge kvar dit. 

Den här dagen för ett år sen, gick jag runt här hemma och var skit fet! Gick och hoppades på att jag skulle känna nånting som sa att förlossningen var på g. Redan less på att vara gravid, trotts styvnat bara gått över en dag. Alma ville definitivt inte komma ut utan jag fick så snällt vänta elva dagar till. 
Just dom tankarna jag hade för ett år sedan tror jag Anita går i nu. Förstår henne även fast hon inte är beräknad förrän den 20:de. Man vill ju se vad det är för nån liten krumelur som döljer sig där inne. Hennes fördel är att hon iaf vet att det kommer komma ut en bebis med snopp. Kanske en mini-Maggie kanske en mini-moj. Det visar sig tids nog. 

Nu ska jag sluta babbla och lägga mig ner och sova. 


Magnus hade kul med lite vax och Almas hår. 


Nu mer ställer Alma sig upp mest hela tiden, både med och utan stöd. Snart springer hon runt överallt här hemma istället för att krypa

Måndag

Jag gillar den nya uppdateringen redan

Sitter hos mamma och dricker morgonkaffe. Har hjälpt henne att klä på sig oxå. Handikappade mamma. 

Är iaf huuuur skönt väder som helst ute. Det är 9 september och man behöver inte klä på sig mer än på sommarn typ. Runt 20 grader i solen. Härlich! 

Hade lust att gå på öppna idag, men eftersom förkylningen håller i sig så hoppar jag över det. Hoppas den går över snarast iaf. Så man slipper svettas så fort man rör sig. 

Imorgon ska jag vara färdtjänst igen. Åt mamma och eventuellt Anneli. Så en heldag åt bilkörning. Tur man gillar att köra bil.:) 

Frukt är gott!


Jag och Elsa in action!

Fredag

Förkylningen håller i sig. Men nu är jag i det stadiet att jag är för frisk för att vara still men för sjuk för att egentligen göra nått. Men har ändå lyckats vara till stan och handla lite nytt till badrummet och lite mat. Men nu ligger jag och tar igen mig på soffan medans Alma stökar med att riva ut dvd-filmerna.
Lär ju inte röra mig så mycket mer idag. Man får vara glad för det lilla.

Fick en kallelses för ett års vaccinet till Alma igår oxå. Hur är det möjligt att det gått ett år sen hon kom till världen. Sjukt ju. Känns som att det är mycket längre sen samtidigt som det känns som typ igår. Konstig känsla.

Jag saknar min allra bästa vän sjukt mycket just nu. Jag önskar att hon bodde närmare så man bara kunde ta en dag och åka dit. (Kan ju hoppas att hon flyttar hem igen oxå:) )

Nej nu är det dags att ta hand om den lilla huliganen innan hon rivit hela huset.


Onsdag

Igår var jag och Alma till Simone och Ian. Vi spenderade hela dagen där. Va en sväng och kollade in deras öppna förskola, gick sen hem igen och surrade, drack kaffe, fikade, surrade lite till, åt middag. Kollade på klockan och helt plötsligt var klockan halv sju. Tiden går fort när man har roligt.:) Var välbehövligt att få surra av mig lite med slimon. Ian och Alma lekte jätte bra ihop hela dagen och det är ju jätte bra.:)

Började även känna av en förkylning igår morse och under hela dagen vart jag hostigare, och fick ont i halsen. När jag skulle gå och lägga mig på kvällen hade jag även feber. Idag har jag bara lite feber men är super snorig, har skit ont i halsen, och hostar så i åt helvete i omgångar.
Dagen idag kommer spenderas i pyjamas för både mig och Alma. Orkar jag inte klä på mig själv orkar jag inte klä på henne. Men hon lider ju inte direkt av att ha pyjamas på sig.
Har tänt upp en brasa och lagt ett täcke framför kaminen och där ligger jag. Alma stökar på med lite av varje.

Imorgon hoppas jag på att jag är piggare så jag kan åka på öppna med Alma så hon får aktivera sig lite mer.


RSS 2.0