Fredag

Kan börja med att det är liiiiiite väl varmt för min smak nu. För Almas smak oxå som det verkar. Tjurig och grinig mest hela tiden. För att hon ska vara lugn ska man helst sitta still i skuggan. Men hur lätt är det med ett barn som precis lärt sig krypa, ställa sig upp och upptäcka nya saker? Inte lätt. Parasollet är ju inte huuur stort som helst.
För mig får det mer än gärna vara lite svalare. Inte regna och blåsa men svalare. Under 20 grader vore fin fint.

Var och stråkade/yrade lite idag. Jag vart ett barn på nytt och åkte karuseller. Alma åkte tekopparna med Moster Petra. Förtjust unge. Synd bara att dom fick åka tre varv innan det var slut. Lär nog åka in en sväng imorgon oxå. Har ju faktiskt två åk kvar på mitt åkband.;)

Blev irriterad på riktigt på försäkringskassan idag. Dom har sagt att jag har till den 15 att fylla i mina föräldradagar för att få pengarna den 26 som jag fått innan, för att kunna jobba extra utan att det blir fel. Idag fick jag ut ca 2000kr och inget mer. Tänkte ringa men var över 20mins väntetid så tänkte att jag kan ju åka förbi när jag ändå ska till stan. Får till svar att mitt ärende inte ens har kartlagt mitt ärende. Hur fan tänkte dom att man ska kunna betala sina räkningar och hyra med 2000kr?! Dom kan ju inte säga att man har till den 15 på sig att fylla i föräldrapenningen och när man gör det så har dom inte ens kartlagt ärendet den 26! Blir riktigt jävla förbannad faktiskt. Nu har jag tur som har en sambo som får en rätt bra lön och jag betalt hyran till honom och att jag inte har så många räkningar. Men det är inte alla som har dom fördelarna. Alla säger olika oxå. Från början fick jag veta att man hade till den 20 på sig sen ändrar dom sig. Helt sjukt. Trodde din gick samma utbildning eller vad dom gör. Men tydligen inte. Jaja nog om det.

Ska gå och lägga mig tror jag. Hade velat hitta på nått kul ikväll. Men alla sitter typ på yran/stråket och det har inte jag råd med en bra månad som den här.


Onsdag

Förra inlägget skulle ju självklart ha varit upplagt i måndags. Men av någon anledning låg det kvar i utkorgen.

Solen och värmen har kommit. Jag sitter i skuggan med barnen. I går var jag och Alma ute i stugan hela dagen. Bara satt där och mös. Man måste inte göra nått jämt. Det är skönt att bara vara någon gång i bland. Funderar på om man ska åka in till stan en sväng idag och kolla lite på stråket och så. Är ju som mysigt. Får se om mamma och pappa vill hänga med. Kanske Anita och petra och Elsa oxå.

Dax att kliva upp och ge Alma och mig själv lite frukost.:)


Måndag

Tänk vad tiden går. Idag blir lilla prinsessan tio månader. Och Arnold blir fem år. Jösses vart är stoppuret?!

Vart bingo igår. Men ingen vinst för det. Fick slå på teningen en gång på hela kvällen så det var skit tråkigt igår. Plus att det var nått fel på högtalarna ute så ljudet funkade bara åt ett håll fast det hackade ibland. Nog klagat om det, dom fixar det nog.
Vart även en tur på djungelhuset igår med Vonka, Patric och Leon. Folkigt var det, mycket norskar. Alma är så farsinerad av dom lite större barnen så hon satt eller stod mest och tittade på dom. En liten norsk flicka vart överförtjust i Alma och ville inte lämna henne och ta med henne överallt. Vid tre gav vi upp och Alma somnade fort i bilen på vägen hem.:)

Ikväll är det stråket som gäller. Är i valet och kvalet om jag ska dricka vin eller om jag ska köra. Vart ju fint väder och då är det ju alltid trevligt att dricka några glas vin. Fast man mår ju då mycket bättre imorgon om man kör. Svårt val. Tiden får utvisa hur det blir.:)
Hoppas på en trevlig kväll hur som.

Nu ska jag borsta tänderna och sen göra lite mat till Alma så hon har i några dagar.


Söndag

Igår var jag på gårdsfest på Frösön. Trevligt var det och senare än ett vart de inte. Helt lagomt med andra ord. Har nu varit vaken sen åtta och hunnit städa hela huset. Lillan kryper runt i pyjamas fortfarande men det lider inte hon av. Ska strax klä på henne och åka ut till stugan och dricka lite morgonkaffe.

Ikväll blir det eventuellt bingo i Fåker. Om det blir får min sambo utvisa. Ska väl hänga med Jeanette och Christopher oxå. Må ju passa på innan dom åker hem igen på tisdag.

Nått vettigare har jag inte att förtälja. Hörs hej! (".)


Onsdag

Ligger och myser i sängen med världens bästa hund och dotter.

Idag ska jag och Alma iväg på tiomånaderskontroll. Herrejösses vad tiden går fort. Om två veckor blir Elsa ett. Mosters lilla tjej.

Ikväll kommer Jeanette och Christopher hit. Woho!! Inte så länge sen vi träffades nu men saknar henne för det.

Imorgon ska jag fika med världens bästa Simone. Var ett tag sen nu så vi ska fika på tu man hand. :)

På lördags är jag bjuden på gårdsfest på Frösön. Hoppas det blir en trevlig kväll.

Är näst intill klar med Almas träd nu. Det kommer bli skit bra! Det är skit bra redan nu. Jag lyckas ibland.:)


Söndag

Godmorgon säger jag och Alma från författarvägen. Kicken är uppe sen ett tag tillbaka och befinner sig på jobbet.

När Alma vaknar nu mer är det inte ofta man får henne att somna om. Hon vill hellre försöka ställa sig upp mot mig sitta och titta, försöka få tag på Arnolds päls, allt förutom att sova. Jag är trött idag och hade gärna somnat om och sovit i någon timme till, men det kunde vi glömma. Får väl skylla mig själv oxå, kunde inte somna igår. Först va jag inte trött, sen när jag väl blev det och gick och la mig hade jag en sambo som snarkade som ett as, gick och la mig på soffan och somnade tillslut. Vaknade av Kickens väckarklocka strax efter fyra, det gjorde inte han. Gick och la mig i sängen och sparkade ur honom.

Idag har vi en lite loppis ute i stugan mellan 11-16. Kolbulle finns att köpa om så önskas. Är skyltar från vägen ni som inte vet vart stugan är. Strax före/efter tandsbykorsningen. Välkomna att fynda.:)

Dags att kliva upp med den här klingerkroken.


Torsdag

Känner mig halvbakis idag. Men jag gissar på att det har med nattjobbet att göra. Kan oxå tala om att man är jäääävligt trött klockan 7 på morgonen om man bara lyckats sova en kvart på dagen. Men så jävla skönt att få gå och lägga sig runt åtta sen.:)
Här sov jag gott tills Kicken kom hem från jobbet. Bara att ladda för en natt till.


Tisdag

Har haft en riktigt bra dag idag. Lämnat blod, ätit lunch med Chatrine och petra gått på stan och växlat pengar i typ varenda affär. Fikat försenat-födelsedags-fika hos Chatrine. Tagit en powernap och fikat lite till hos Camilla och Jocke. När jag kom hem vart jag down. Vet inte vad det är. Tankar snurrar hit och dit om allt och ingenting.
Känner att jag behöver en paus, från allt och typ alla. Men det får vänta.

Jag har en fråga oxå: Förtjänar alla en andra chans? Oavsett vad man gjort? Lite kul att veta vad alla tycker. (Och nu lät det som jag har tio tusen läsare.)

Slapp i soffan och hoppas jag blir på bättre mood. Sen sängen.


Fredag

Sitter i bilen på väg hem! Lilla. Vaknade 7:40, då var det bara att stiga upp och packa ihop, äta frukost, och städa i ordning stugan. 9 var vi klar och checkade ut oss och for. Får se om vi tar oss ända hem idag eller om vi får stanna någonstans på vägen och sova, det beror helt på hur bra lillan beter sig. Förstår att det är jobbigt för henne, blir rastlös och vet inte vad det är.
Just nu är hon lite gnällig men det är för att hon är övertrött och inte riktigt slappnar av. Upptäckte precis att en femte tand har kommit upp i underkäken på henne.

Har haft det gött på semestern. Men det ska bli jävligt skönt att komma hem och sova i sin egen säng. Packa upp alla grejorna, och träffa Arnold. Lilla bubben som varit borta hela veckan. Men jag tror inte det har gått någon nöd på honom, lär ju ha blivit bortskämd som bara den.:)

Imorgon är det dags för den årliga brännbollen. Hoppas att vädergudarna är på våran sida så det är fin väder.:)

Nu ska vi stanna och äta lite innan vi får blodsockerfall och börjar slåss!


Tisdag

Vi lyckades inte hålla oss från varuhuset.;) Så när vi hade packat in oss i stugan och tagit en kall öl, så begav vi oss uppåt mot gekås. För att bara handla kläder. Ja 3700kr och lite mat senare så gick vi hem mot stugorna igen. Tog några glas vin och sedan gick vi till sängs. Det är så mysigt att vara på semester, jag mår så gott! Men jag kommer tycka det är hur skönt som helst att komna hem oxå. Saknar Arne som en tok.

Även fast jag handlade kläder för nästan 4000 igår så har jag ändå inte gått igenom allt. Missade jackor och långärmade tröjor såg jag när vi stod i kassorna och Anita och petra hade handlat en massa jag inte ens sett. Jag behöver långärmade och en jacka, så får gå tillbaka på klädavdelningen idag igen då.:p

Lillan ligger bredvid och verkar inte riktigt vilja somna om igen, så vi startar väl dagen då.:)


Måndag

Nu vet jag vart Kicken har fått sitt service mind. Igår när vi kom till Partille var middagen framdukad och det var bara att sätta sig till bords, vinet fyllde på sig själv och likaså blev tallrikarna avdukade. Eller det var Per som ordnade det.:) Imorse kom vi upp från övernattningslägenheten till ett dukat frukostbord.
Sov som en Gud i övernattningslägenheten när väl mitt gallanfall gav upp efter att jag fått gå på toa och spy för smärtan. Hatat dom här jävla anfallen. När jag ska på återbesök så ska jag fan begära OP. Tar den risken att det kanske inte hjälper. Men då har vi iaf försökt.

Åkte in på nordstan en sväng på förmiddagen och kollade och handlade lite. Sen tillbaka till Partille och åt lunch med paj till efterrätt. Och nu är vi åter inpackade i bilen, men den här gången på väg på slutstationen, U L L A R E D! Skönast är nog att det inte är småblåsigt vi behöver åka idag.
Det har märkts på Alma att hon har varit rastlös när vi har åkt längre bitar, lite grinig har hon blivit. Men i det stora hela så har det gått jätte bra.
Lär väl kanske bli en sväng inne på gekås idag, Kicken skulle köpa sig lite kläder.:)
Anita, Magnus och Elsa har redan kommit på plats och väntar in oss.:)


RSS 2.0